Publicat: 19 Ianuarie, 2016 - 17:12
Share

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu s-a arătat surprinsă de refuzul premierului Dacian Cioloș de modificare a  legislaţiei electorale.

"Mă așteptam ca premierul și Guvernul României să-și asume o modificare de legislație în sensul asigurării reprezentativității aleșilor în sensul în care o competiție reală să fie realizată mai ales prin al doilea tur de scrutin. Astăzi, primul ministru a decis sa nu se implice în acest lucru, invocând o posibilă interpretare de partizanat politic. Acest proiect, și anume alegerile în două tururi nu ține de politic. El ține de drepturile cetățenilor. Eu o să mai încerc să-l conving, si vom face demersuri la nivel parlamentar. Nu pot să vă mint și să spun ca are 100% șanse acest proiect, pentru ca PSD-ul este un mare adversar al alegerilor primarilor în două tururi de scrutin", a declarat Alina Gorghiu.

Aceasta a declarat că nu s-a așteptat ca premierul Dacian Cioloș să ia această poziție, deoarece prin primul program, prevederea schimbării legislației electorale era una dintre cele mai importante.