Publicat: 20 Ianuarie, 2015 - 17:39
Share

Liberalii au început discuțiile cu parlamentarii din alte partide pentru susținerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Ponta, spune copreședintele PNL, Alina Gorghiu,

"Discuții am și eu, au și colegii mei cu foarte mulți colegi din Parlament. Dar nu negociem venirea unor parlamentari în PNL, nu se acceptă traseiști, și nu se negociază voturi la moțiune contra poziții executive. PNL se pregătește temeinic pentru guvernare. E important să înțelegem că orice zi la guvernare a PSD în frunte cu Victor Ponta e toxică pentru România", a declarat Gorghiu, pentru un cotidian online. 

”PNL ar putea sta să vadă cum se erodează PSD câteva luni, cum spune dl Quintus, chiar un an. Dar pentru România PSD la guvernare înseamnă un eșec, costuri pentru economie, pe plan extern, o mare vulnerabilitate la adresa statului de drept. În Parlament există două legi ale actualei majorități pe subiectul amnistiei, avem un proiect al PNL privind urgentarea procedurilor de ridicare a imunității care e ținut la sertar. Sunt lucruri care ne îndeamnă să nu ratăm acest exercițiu anunțat public. Dorim ca programul de guvernare să fie unul cu cel puțin câteva proiecte de anvergură și domnul Predoiu lucrează la asta până pe 28 februarie. Guvernul e șubred, trebuie să plece și mai devreme sau mai târziu va face implozie. Sunt atât de mari presiunile de la baronii locali, din afara PSD, încât Victor Ponta își bea degeaba cafeaua la Palatul Victoria", a afirmat copreședinta PNL.
 
Ea a mai mai spus, în legătură cu viitorii miniștri ai PNL, că "avem nevoie de oameni cu specializare. În funcții excutive nu are ce căuta o persoană împotriva căreia a fost începută urmărirea penală". 

În ceea ce privește situația lui Tudor Chiuariu, liderul PNL spune că "nu veți vedea prelungită o stare care să aducă prejudicii de imagine PNL".