Publicat: 16 Iunie, 2015 - 16:27

Vicepreşedintele PC, europarlamentarul Maria Grapini, a anunţat, marţi, pe pagina sa de Facebook, că va pleca din Partidul Conservator. Grapini şi-a exprimat  dezamăgirea faţă de preşedintele formaţiunii, Daniel Constantin. 

"De zece ani nu am lipsit la niciun Congres ordinar sau extraordinar al PC şi de fiecare dată mi-am spus cuvântul tranşant, chiar şi atunci când deranjam o parte din colegi şi indiferent cine a fost Preşedintele partidului. (...) 
 
Este primul Congres la care nu particip, deşi aş fi dorit să transmit mesajul meu participanţilor la Congres! Nu particip pentru că voi fi într-o delegaţie oficială în calitate de membru al PE. Aş fi dorit să împărtăşesc participanţilor amărăciunea mea, dezamăgirea mea faţă de atitudinea şi deciziile pe care le-aţi luat în ultimul an, domnule Preşedinte. Am avut încredere în dumneavoastră şi timp de patru ani v-am promovat ca pe un tânăr om politic de perspectivă şi dumneavoastră ştiţi acest lucru! Am crezut în omul Daniel Constantin şi credeam că un om din generaţia celor de 30 de ani va avea moralitatea şi verticalitatea de care este atâta nevoie în politica românească! M-aţi dezamăgit domnule Daniel Constantin, şi nu numai pe mine. Aţi dezamăgit mulţi oameni, membri sau nemembri ai PC", a scris Maria Grapini pe pagina sa de socializare.
 
Totodată, Maria Grapini se arată în continuare o susţinătoare a doctrinei umaniste, dar pare să nu mai facă acest lucru din postura de membru al partidului condus de Daniel Constantin.
 
"Voiam să transmit în cadrul Congresului un ultim mesaj: nu sunt un om laş, nu mi-e teamă decât de Dumnezeu! Nu pot să particip la proiectul de desfiinţare a PC, a spiritului şi doctrinei acestuia! Voiam să le spun umaniştilor, conservatorilor, că nu eu plec din partid, ci dumneavoastră. Desfiinţaţi un partid pe care l-aţi primit de-a gata!"

Grapini îi atrage atenţia lui Daniel Constantin că ar fi trebuit să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte, după divergenţele cu profesorul Voiculescu.  

"Diferenţa de opinie pe care aţi avut-o cu Preşedintele fondator Dan Voiculescu, despre care aţi vorbit în presă, ar fi trebuit să vă conducă la demisia din funcţia de Preşedinte al Partidului Conservator, pentru că, nu-i aşa, profesorul Voiculescu v-a adus în partid, v-a nominalizat pentru funcţia de Preşedinte şi v-a negociat funcţiile de Vicepremier şi ministru", adaugă Maria Grapini.