8 decembrie 2021

Grecia evalueaza situatia incendiilor

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Potrivit premierului grec, Mitsotakis: „situația cu incendii s-a îmbunătățit ușor”

Premierul grec,  Kyriakos Mitsotakis, a declarat că situația cu incendiile în țară se îmbunătățește și a promis că recuperarea teritoriilor arse va fi sarcina sa politică de vârf.
Mitsotakis a vizitat sâmbătă dimineață Centrul Comun de Coordonare a Operațiunilor de Pompieri, unde a fost informat despre incendiile care nu au fost încă stinse, a declarat serviciul de presă al premierului. În Grecia, zeci de incendii forestiere apar în fiecare zi în toate regiunile țării. Stingerea este complicată de căldura de 40 de grade, care durează deja de zece zile în Grecia.
Primul ministru a mulțumit pompierilor, voluntarilor, poliției, gărzii de coastă pentru eforturile uriașe pe care le-au făcut noaptea pentru a controla fronturile mari de foc, în special în Attica , in Eubea, la Ilia și Mani, in Peloponez .

„Situația este puțin mai bună astăzi decât ieri. Trebuie să continuăm să depunem toate eforturile pentru a limita toate incendiile și a evita riscul reaprinderii”, a spus el. Potrivit politicianului, situația cu furnizarea electricității din Attica este mult mai bună. „Vreau să-mi exprim încă o dată durerea profundă pentru ceea ce s-a întâmplat. Încă o dată, asigur tuturor victimelor că recuperarea va fi sarcina mea politică prioritară”, a spus Mitsotakis.

El a promis că pădurile arse vor fi refacute. „Toate zonele arse vor fi reîmpădurite … Cu mult efort și, cred, cu participarea societății civile, când va trece această vară de coșmar, ne vom concentra toată atenția asupra reparării daunelor, cât mai repede posibil și refacerea mediului nostru natural „, a spus Mitsotakis.
În legătură cu incendiile forestiere catastrofale din Grecia, există informații conform cărora atacurile incendiare au fost aranjate astfel încât antreprenorii să poată arde zone și să construiască hoteluri sau afaceri pe locul pădurilor. Politicienii acuză guvernul că, în ciuda numeroaselor declarații, nu era pregătit pentru sezonul de incendiu – nu există suficient echipament de stingere a incendiilor, iar o parte din echipamentul existent este depășită, infrastructura de stingere a incendiilor nu a fost pregătită nici ea, spun voci din presa elena.

Ciprian Pop