28 mai 2022

Grecia: Protest violent la Atena față de măsura vaccinării obligatorii a cadrelor medicale

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Capitala Greciei a fost aseară scena unor noi ciocniri violente la finalul unui protest față de vaccinarea obligatorie pentru angajații din Sănătate. Mii de oameni au ieșit în stradă, cu doar 3 zile înainte ca măsură să între în vigoare. Cei care refuză vaccinul vor putea fi concediați pe loc.

Poliția a recurs la gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a dispersa mulțimea care arunca cu pietre și cocktailuri Molotov. A fost finalul violent al unui protest început pașnic și care a adunat peste 7 mii de oameni care se opun vaccinării obligatorii a angajaților din Sănătate.

Măsură intră în vigoare de pe 1 septembrie și cei care refuză vor putea fi concediați. La protest nu au fost doar cei sistemul sanitar ci și mulți alți greci care resping imunizarea forțată din variate motive.

Angajații din Sănătate sunt a două categorie pentru care vaccinarea anticovid devine obligatorie, după cei care lucrează în cămine de bătrâni. În cazul acestora din urmă, măsură este în vigoare de la jumătatea lunii august și deja mai mult persoane au fost concediate pentru că au refuzat.

Grecia raportează un număr tot mai mare de infectări și cazuri grave, iar din cei aflați la terapie intensivă 99% sunt nevaccinati.

Până acum, mai mult de jumătate din populația Greciei a fost inoculată cu ambele doze de vaccin și potrivit sondajelor, cei mai mulți cetățeni susțin imunizarea obligatorie a unor categorii profesionale, inclusiv pentru cei din Sănătate.