Publicat: 25 Ianuarie, 2018 - 14:57
Share

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că, pe fondul înrăutăţirii generale a condiţiilor meteo, pentru data de 25 ianuarie 2018 s-a suspendat circulaţia vapoarelor din porturile Pireu, Lavrio şi Rafina. Totodată, Federaţia angajaţilor portuari greci a anunţat declanşarea unei greve de 24 de ore în portul Salonic şi o grevă de 4 ore în celelalte porturi din ţară.

Cetăţenii români sunt rugaţi să solicite informaţii de la autorităţile locale, înainte de îmbarcare, şi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106728875, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. 

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (disponibilă gratuit în 'App Store' şi 'Google Play'), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Tag-uri Nume: