Publicat: 1 Decembrie, 2020 - 09:03
Share

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, Greenpeace a organizat o Paradă Verde la Arcul de Triumf din Bucureşti, înlocuind tehnica militară cu unelte pentru apărarea planetei. Organizaţia de mediu transmite un mesaj de pace întregii Românii: "Moldova, Ardealul, Ţara Românească, unite pentru climă!"

Parada Verde este descrisă de Col. (r) Benone Neagoe, vocea care a prezentat timp de 12 ani Parada Militară de Ziua Naţională. Fanfara Muzicii Reprezentative a Armatei, sub bagheta Col. Aurel Gheorghiţă, a oferit ritm şi dinamism defilării voluntarilor Greenpeace pentru un mediu curat. Înregistrarea defilării a avut loc pe 22 noiembrie 2020, în condiţii de siguranţă Covid-19.

Din cauza pandemiei de coronavirus, parada militară de 1 Decembrie 2020, care aduna zeci de mii de spectatori şi trupele de elită ale Armatei Române, a fost anulată. În contextul celui mai secetos an din istoria recentă a României (în vara căruia au fost declarate 132 de coduri roşii, un record absolut) şi al lipsei de acţiune din partea autorităţilor, Greenpeace România semnalează că schimbările climatice sunt un duşman extrem de periculos împotriva căruia trebuie gândite şi implementate strategii de apărare la nivel naţional.

Combaterea schimbărilor climatice ar trebui să fie un obiectiv prioritar al guvernanţilor, fie că vorbim de plantarea unei Bariere Verzi de păduri de protecţie sau de tranziţia la producerea de energie din surse regenerabile. În directă consultare cu experţi şi organizaţii civice partenere, Greenpeace România a lansat o platformă cu principalele măsuri pe care ar trebui să le ia România pentru a respecta Acordul de la Paris: "Mâine se decide azi".

În clipul video dedicat Paradei Verzi îi puteţi urmări pe infanteriştii Greenpeace defilând cu cele mai eficiente instrumente pe care le folosesc în lupta pentru viitorul umanităţii: blindate mecanizate monoroată, autopurtate F18 Hârleţ, sistemul de artilerie Ghindav, velocipede amfibii biciclu, divizia verde motorizată electric, panouri fotovoltaice de mare putere "Solaris", tehnică eoliană "Zefir", precum şi zbor în formaţie al aeropurtatelor drone.

Greenpeace este o organizaţie internaţională independentă, prezentă în peste 55 de ţări din întreaga lume, care acţionează pentru a schimba atitudini şi comportamente, pentru a proteja natura şi a promova pacea.

Video download: https://we.tl/t-OQovGZ1oQa

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: