Publicat: 16 Iulie, 2013 - 16:45
Share

Înaintea votării în parlamentul elen a unui proiect de lege care prevede restricţii drastice în sectorul bugetar, sindicatele din cadrul serviciilor publice fac apel la o grevă naţională astăzi, circulaţia trenurilor fiind oprită, iar cursele aeriene au fost perturbate.

 

Serviciile publice funcţionează foarte greu astăzi în Grecia, unde o grevă generală a fost organizată în semn de protest faţă de planul de restructurare a sectorului bugetar cerut de către creditorii internaţionali ai ţării, plan calificat drept "piatră funerară" de membrii celor două sindicate unite din sectorul public şi privat, Adedz şi GSEE, după ce spectrul şomajului a ajuns să afecteze 27 la sută din populaţia activă a Greciei.

În urma protestelor de astăzi, circulaţia trenurilor a fost oprită în toată ţara, iar în spitale personalul a fost mult redus. La Atena, autobuzele şi troleibuzele nu circulă între orele 06.00 - 18.00 GMT. În plină perioadă turistică, zborurile de pe aeroportul Venizelos sunt perturbate, controlorii aerieni având prevăzută o întrerupere a lucrului de câteva ore.

Un miting se va desfăşura în faţa Parlamentului de la Atena în cursul zilei de astăzi. Angajaţi ai municipalităţii, salariaţi din sectorul bancar şi jurnalişti vor participa la acest protest.