5 iulie 2022

Grevă de Avertisment la care au participat angajaţii din învăţământul preuniversitar românesc

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Miercuri, 19 ianuarie 2022, în intervalul orar 11:00-13:00 s-a desfăşurat la nivelul ţării, o Grevă de Avertisment la care au participat angajaţii din învăţământul preuniversitar românesc.

În judeţul Iaşi, salariaţii din 99% dintre unităţile de învăţământ preuniversitar s-au aflat în grevă de avertisment. Participarea masivă a colegilor noştri la această acţiune de protest, confirmă nemulţumirea profundă existentă în rândul salariaţilor din învăţământ. Dincolo de modul exemplar în care s-a organizat acţiunea la nivelul fiecărei unităţi şcolare, trebuie să apreciem solidaritatea şi unitatea pe care au demonstrat-o astăzi membrii de sindicat din învăţământul preuniversitar al judeţului Iaşi, dar şi din restul ţării.

Guvernul României trebuie să ia act de această acţiune şi să convoace urgent la discuţii, reprezentanţii Federaţiilor din învăţământ. Nu ne dorim să intrăm în grevă generală, dar dacă Executivul va avea aceeaşi poziţie, nu vom avea altă soluţie pentru a ne câştiga drepturile conferite de lege şi nu în ultimul rând, demnitatea lezată de Guvernele care s-au succedat în ultimii 3 ani la conducerea României.

Conducerea Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi doreşte să mulţumească membrilor noştri de sindicat pentru unitatea şi angajamentul total pe care şi l-au asumat astăzi, 19 ianuarie 2022 !

Preşedinte USLIP IAŞI, LAVINIU LĂCUSTĂ