Publicat: 12 Mai, 2014 - 16:15
Share

Marţi seară, pe 13 Mai, Grigore Lese va susţine un concert deosebit în cadrul Ateneului Român din Capitală, un spectacol încărcat de tradiţii muzicale şi emoţii întâlnite la hotar de anotimpuri, în ziua de Tudorusale, evenimentul fiind cu atât mai special cu cât se va bucura de prezenţa Ansamblului Archaeus dirijat de Liviu Danceanu, acompaniat de Nicolae Licareţ la orgă.

 
Concertul va fi un adevarat spectacol al bucuriei, al reinvierii naturii, pus in scena in cadrul unui concept muzical nou. Ecouri stravechi, imbinate armonios cu sonoritati clasice, contemporane, vor aduce la viata cantece de sarbatoare, intr-o “atmosfera de meditatie asupra vietii si a destinelor umane. Va fi o poveste inepuizabila a sunetelor, prilej de impacare cu lumea, care indeamna la destainuiri de sensibilitati ascunse. Muzicile trebuie implinite pentru a ne dezmierda sufletul si pentru a-l apara de pravalirea in desertaciunea din fiecare zi”, dupa cum insusi Grigore Lese povesteste.

Accesul in sala de eveniment va avea loc incepand cu ora 18:00, spectacolul fiind programat sa inceapa la ora 19:00. In zona de concert nu va fi permis accesul cu aparate foto profesionale sau aparate de inregistrare audio-video. De asemenea, nu este incurajata prezenta copiilor la astfel de concerte din cauza sunetului extrem de puternic, insa daca parintii aleg sa vina alaturi de cei mici, acestia vor avea acces in zona de concert doar in baza unui bilet valid, indiferent de varsta.

Cei care nu au apucat inca sa-si cumpere bilete, mai au o sansa, acestea fiind disponibile in continuare la preturi cuprinse intre 70 si 250 de lei, in numar limitat, pe iabilet.ro, precum si in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Libraria Mihai Eminescu si casa de bilete a Salii Palatului. Maine seara, in limita locurilor disponibile, acestea vor putea fi achizitionate si de la intrarea in Ateneul Roman.