Publicat: 14 Mai, 2014 - 17:28
Share

Marţi seara, la Ateneului Român, Grigore Lese a susţinut un concert special, un amestec inedit de ritmuri şi sonorităţi tradiţionale, cu elemente de muzică clasică, interpretate cu măiestrie alături de Ansamblul Archaeus dirijat de Liviu Danceanu şi Nicolae Licareţ la orgă.

 

 
Spectacolul a început puţin după ora 19:00, când Grigore Lese şi-a făcut apariţia pe scenă, dând startul unei poveşti muzicale nemaiîntâlnite. Doisprezece fagotişti alături de talentaţii instrumentişti dirijaţi de maestrul Danceanu şi organistul Nicolae Licareţ i s-au alăturat pe scenă, continuând periplul muzical printre ecouri străvechi şi nuanţe contemporane. Gândit ca un spectacol dedicat bucuriei şi naturii, întregul concert a reunit o colecţie de cântece de sărbătoare, de “imne şi hori” ce dezmiardă sufletul “apărându-l de prăvălirea în deşertăciunea din fiecare zi”, după cum mărturiseşte artistul. Dincolo de inovaţiile muzicale, o altă provocare a fost păstrarea spiritului fiecărei piese, toate fiind formate în perioade diferite, având tematici specifice. Atmosfera a fost perfectă, publicul reacţionând pe măsura complexităţii spectacolului, aplaudând îndelung fiecare moment al serii, ba chiar alăturându-se artistului pe diferite refrene. Concertul s-a prelungit după ora 21:00, Grigore Lese promiţându-le spectatorilor săi că seara nu se va încheia fără o sesiune de autografe în foaierul Ateneului.
 
Acesta nu a fost primul concert susţinut de Grigore Lese pe scena Ateneului Român, în luna decembrie a anului trecut fiind organizat un alt eveniment de amploare, prilejuit de Sărbătoarea Crăciunului. Artistul promite că va continua seria spectacolelor cu tematică specială, din dorinţa de a-şi aduce publicul cât mai aproape de valorile tradiţionale autentice, într-o permanentă luptă a sinelui împotriva „deşertăciunilor”. 

 

Tag-uri Nume: