Publicat: 21 Aprilie, 2017 - 08:28
Share

În primele trei luni ale acestui an, a fost înregistrat un excedent bugetar de peste 1,64 miliarde lei, respectiv 0,2% din PIB, a anunțat, joi, premierul Sorin Grindeanu.

"Azi e o zi proastă pentru toţi acei apostoli ai austerităţii. (...) Am primit cele mai recente date de la Ministerul Finanţelor şi nu numai. (...) În primele trei luni ale anului avem excedent bugetar. Concret, ultimele estimări ale execuţiei bugetare aferente primului trimestru arată că vom înregistra un excedent de peste 1,64 de miliarde de lei, adică 0,2% din PIB. (...) Veniturile totale la bugetul general consolidat vor fi cu aproape 4 miliarde de lei mai mari decât în trimestrul I al anului 2016, ceea ce înseamnă o creştere de 7,2%. Asta ca să mai eliminăm din istoriile spuse de către unii domni şi doamne", a declarat Grindeanu la începutul şedinţei de Guvern. 

Potrivit şefului Executivului, colectarea taxei pe valoarea adăugată a crescut în februarie cu 2,5%, faţă de februarie 2016, şi cu 8,9% în martie 2017, comparativ cu luna martie a anului trecut. 

"S-au creat 62.000 de noi locuri de muncă în România în primele luni ale anului, România ajungând astăzi la o rată a şomajului sau la un record (...) minim istoric în ultimii 27 de ani. (...) Sunt câteva argumente care ne arată şi ne dau încredere că ne vom atinge obiectivele pe care ni le-am asumat cu toţii. Sunt lucruri care să ne bucure, zic eu, pe fiecare dintre noi, indiferent de ceea ce poate unii îşi doresc sau nu", a mai spus Grindeanu.