Publicat: 7 Aprilie, 2014 - 16:56
Share

Update 20.20: Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au stabilit că omul de afaceri Gruia Stoica, acuzat de fapte de corupţie, va rămâne în arest, după ce acesta a cerut, luni, instanţei să fie judecat în libertate. Decizia CAB nu este definitivă.
Omul de afaceri Gruia Stoica, acuzat de fapte de corupţie, a cerut luni, la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), să fie judecat în libertate pe motiv că este postul Paştelui.

"Sunt un om de familie, (..) tot ceea ce am construit a fost pentru ceilalţi oameni. Tot efortul pe care l-am făcut în viaţă s-a redus la 10 minute de înregistrate ambientală. (...) Este ireal ce se întâmplă", a spus Stoica, la CAB.

Patronul Grup Feroviar Român, Gruia Stoica, a fost trimis în judecată sub acuzația de cumpărare de influență, la două săptămâni de la arestarea sa preventivă.

Procurorii anticorupție au încheiat ancheta în ceea ce priveşte licitaţia pentru transportul cărbunelui de la Completul Energetic Oltenia și au trimis Curții de Apel București dosarul.

"Omul de afaceri i-a dat avocatului Doru Boştină trei milioane de euro, pentru a afla, prin intermediul acestuia, ce preţ oferă CFR Marfă la licitaţia pentru transportarea cărbunelui în beneficiul Complexului Energetic Oltenia", susţin procurorii anticorupţie. Este vorba despre un contract de 100 de milioane de euro pe care Gruia Stoica voia să îl câştige cu orice preţ. Alături de omul de afaceri va fi judecat şi avocatul Doru Boştină, cel care urma să-i asigure patronului GFR câştigarea licitaţiei, contra unei sume de trei milioane de euro.