Publicat: 29 Ianuarie, 2015 - 10:21
Share

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Caraş-Severin şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat un grup infracţional, bănuit că ar fi delapidat peste 47.000.000 de lei de la o societate comercială. Trei persoane au fost conduse la audieri, conform Poliției Române.
Prezentăm comunicatul de presă al Poliției Române pe acest subiect:
"În anul 2014, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraş-Severin au efectuat cercetări privind un grup infracţional organizat, format din trei persoane, cu vârste cuprinse între 35 şi 47 de ani, bănuite de infracţiuni economico – financiare.

Din cercetări a reieşit că membrii grupării, cu funcţii de conducere în cadrul unei societăţi comerciale, ar fi falsificat hotărâri ale Consiliului de Administraţie, prin care know-how-ul acestei societăţi  ar fi fost transferat către o firmă special înfiinţată de ei, pentru a prelua documentaţia. 

Know-how-ul transferat a constat în tehnologii, documente, schiţe, manuale şi desene industriale. 

Societatea folosită în activitatea infracţională ar fi fost constituită cu participarea primei firme, precum şi a altor două societăţi, controlate de liderul grupului, iar ulterior, societatea principală ar fi fost scoasă din acţionariat.

În continuare, membrii grupului infracţional, cu diverse calităţi în ambele societăţi, ar fi încheiat contracte între acestea, prin care prima cumpăra de la cea de-a doua know-how-ul necesar unor activităţi de construcţie sau reparaţie de hidrocentrale.

Contractele şi documentele aferente ar fi fost semnate de membrii grupului infracţional organizat, iar, în perioada 2007 – 2013, ar fi fost plătiţi, în total,  47.862.851 de lei.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi delapidare.  

La sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraş-Severin au fost conduse cele trei persoane bănuite, pentru audieri, iar 2 au fost reţinute pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informaţii".