Publicat: 13 Iunie, 2013 - 20:03
Share

În această dimineaţă, poliţiştii B.C.C.O. Timișoara și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara au efectuat trei percheziţii domiciliare pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de minori. Au fost puse în aplicare 10 mandate de aducere.

În perioada aprilie - iunie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara și procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timişoara, au documentat activitatea infracţională a trei persoane, suspectate de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de minori.

Pentru destructurarea grupării infracţionale, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiș, au efectuat trei percheziţii pe raza municipiului Timişoara, la domiciliile celor trei suspecţi.

Au fost puse în aplicare 10 mandate de aducere pe numele suspecţilor (3), victimelor (2) şi martorilor în procesul penal (5), toate persoanele fiind conduse pentru  audieri la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timişoara.

În urma investigaţiilor au rezultat indicii că în perioada respectivă suspecţii ar fi racolat şi exploatat, prin obligarea la practicarea prostituţiei, două minore.

Victimele erau obligate să ofere favoruri sexuale diferiţilor clienţi, în apartamente închiriate pe raza municipiul Timişoara.

În acest moment audierile sunt în desfăşurare, poliţiştii continuând cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.