Publicat: 13 Aprilie, 2013 - 13:35
Share

Poliţiştii  Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T– Serviciul Teritorial Ploieşti, în cooperare cu Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, au destructurat un grup infractional organizat, constituit din  cetăţeni moldoveni şi români, specializat în săvârşirea de infracţiuni de violenţă, cu folosirea armelor de foc. În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale- I.G.P.R..

În urma investigaţiilor a reieşit că,  membrii grupării intenţionau sustragerea, prin violenţă şi folosirea armelor de foc, a unor sume importante în valută,  rezultate din organizarea ilegală de jocuri de noroc, de către membri cunoscuţi ai lumii interlope prahovene,  într-un spaţiu din oraşul Câmpina.

În seara zilei de 11 aprilie a.c., urmare a datelor obţinute, a fost organizat un flagrant, pe raza municipiului Câmpina. Astfel, au fost depistaţi doi membri ai grupării, iar în autoturismul cu care aceştia se deplasau  au fost descoperite un pistol cu glonţ prevăzut cu amortizor, care avea în  încărcător 7 cartuşe calibru 9 mm, precum şi alte 17 cartuşe de acelaşi calibru aflate în diferite locuri din autoturism şi un pistol cu gaz. Tot în interiorul autoturismului, au fost găsite 3 cagule, mai multe coliere din plastic destinate imobilizării, două perechi de mănuşi, 2 lanterne, un cuţit tip briceag, două arme albe tip box din metal şi alte obiecte ce puteau fi folosite la imobilizarea victimelor.

Acţiunea a fost organizată de poliţişti din cadrul B.C.C.O. Ploieşti, împreună cu procurori din cadrul DIICOT – S.T. Ploieşti, cu sprijinul luptătorilor S.I.A.S. - I.G.P.R şi S.A.S. din cadrul I.P.J. Prahova.

Poliţiştii B.C.C.O. Ploieşti, cu sprijinul B.C.C.O. Bucureşti, sub coordonarea DIICOT-ST Ploieşti, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în municipiul Câmpina, la locuinţele suspecţilor şi la cazinoul ilegal, fiind descoperite şi ridicate un pistol cu muniţie neletală şi 42 de cartuşe, dintre care 19 cartuşe cu glonţ.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art. 7 din  Legea 39/2003, art. 20 Cod penal  raportat la art. 211 alin. 1, 2 lit. b, alin. 2 ind. 1 lit. a, b, c Cod penal, art. 23 alin.1, 2 lit.d din O.U.G. 77/2009  şi art. 279 alin. 1, 3 lit. a Cod penal.

15 persoane au fost conduse la audieri la sediul DIICOT – ST Ploieşti, faţă de doi dintre membrii grupării fiind luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore.