27 septembrie 2022

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu Mureş la datorie în 4 judeţe în acest sfârşit de săptămână

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În perioada 12-15 august a.c. peste 100 de jandarmi operativi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureş vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi a infracţiunilor, pentru asigurarea şi restabilirea ordinii publice, dacă situaţia o impune şi vor continua acţiunile de informare, alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru prevenirea şi combaterea traficului/consumului/deţinerii de substanţe interzise atât în judeţul Mureş, cât şi în Harghita, Alba şi Bistriţa-Năsăud.

Colegii noştri vor asigura ordinea şi siguranţa publică la manifestările cultural-artistice „Sighişoara Food Festival”, „Festivalul Văii Gurghiului” şi la „Festivalul cântecului popular patriotic – La Oarba şi la Iernut” din judeţul Mureş, în localitatea Gheorgheni, judeţul Harghita la „Concertul formaţiei Republic din Ungaria”, la festivalul folcloric din localitatea Vinţu de Jos din judeţul Alba şi în judeţul Bistriţa-Năsăud la zilele comunei Şieu.

Pentru a fi evitate aglomerările de persoane, jandarmii vor asigura măsurile de ordine la manifestările religioase organizate cu ocazia sărbătoririi „Adormirii Maicii Domnului”, la mănăstirile din localităţile mureşene Recea şi Sânmărtinul de Câmpie.

În acelaşi timp, jandarmii mureşeni vor acţiona în sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud la manifestările religioase din localitatea Dobric şi în sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba la „Festivalul Roman Apulum” din municipiul Alba-Iulia.

Pentru evitarea oricăror incidente, recomandăm cetăţenilor să respecte indicaţiile organizatorilor şi ale forţelor de ordine, să fie vigilenţi în locurile aglomerate, să nu se implice şi să se delimiteze de conflicte, iar dacă sunt martorii unei fapte antisociale să sesizeze, imediat, cel mai apropiat echipaj de jandarmi sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

Rămânem la datorie, pentru ca dumneavoastră să vă bucuraţi de un sfârşit de săptămână în siguranţă!

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELATII PUBLICE SI CU PUBLICUL

Sursa foto Jandarmeria Romana