27 ianuarie 2022

Grupul E.ON a publicat noul Cadru de Obligatiuni Verzi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

 Tendința de a investi durabil continuă să se manifeste în mod constant: pentru investitorii internaționali, sustenabilitatea devine din ce în ce mai importantă în deciziile de investiții. „Obligațiunile verzi”, utilizate pentru a finanța proiecte de investiții durabile, ocupă un loc central.

Interesul analiștilor și al investitorilor a fost foarte ridicat în data de 1 martie, atunci când directorul financiar al E.ON, Marc Spieker, și directorul executiv pentru Rețele Energetice, Thomas König, au prezentat noul Cadru de Obligațiuni Verzi, adresat investitorilor în obligațiuni instituționale.

Noul cadru E.ON diferă de cel publicat în 2019, printr-un detaliu cheie: pe lângă alinierea completă cu așa-numitele principii ICMA, care stabilesc astăzi standardul obligațiunilor verzi pe piața de capital, este și primul din UE care respectă pe deplin criteriile taxonomiei UE privind activitățile economice sustenabile și proiectul de act delegat. Taxonomia UE definește care activitate economică este clasificată ca fiind sustenabilă din punct de vedere al mediului și, astfel, stabilește un standard la nivel european pentru investițiile durabile.

Cadrul de Obligațiuni Verzi al E.ON se concentrează pe proiecte durabile atât pe parte de ​​rețele energetice, cât și pe parte de soluții pentru clienți. Rețelele electrice joacă un rol cheie în tranziția energetică. Acestea formează platforma centrală pentru decarbonizarea cu succes în Europa și, prin urmare, sunt conforme cu taxonomia UE, cu excepția conexiunilor la rețea pentru centralele generatoare de CO2.

Noul cadru E.ON va include mai întâi rețelele electrice din Germania și Suedia, care permit deja, într-o foarte mare măsură, alimentarea rețelei cu energie regenerabilă. Pe parte de soluții pentru clienți, vor fi incluse proiectele pe care E.ON le dezvoltă pentru clienții industriali sau municipali, cele foarte eficiente, care vin cu soluții combinate de încălzire și energie. Astfel, investitorii au posibilitatea de a participa în mod clar la (re)finanțarea proiectelor durabile ale Grupului E.ON.

Cadrul Obligațiunilor Verzi E.ON și Second Party Opinion – certificate de către renumita agenție de rating Sustainalytics – pot fi vizualizate online la: https://www.eon.com/greenbond.

În ultimii ani, E.ON a considerat finanțarea verde ca element de bază în strategia sa de finanțare. Cu Cadrul de Obligațiuni Verzi actualizat, creăm o platformă pentru utilizarea obligațiunilor verzi ca parte integrantă a mixului nostru de finanțare. Ne așteptăm să acoperim peste 50% din necesitățile noastre anuale de finanțare cu obligațiuni verzi. Suntem foarte mândri că noul nostru cadru de obligațiuni este primul cadru corporativ care este complet aliniat cu versiunea actuală a taxonomiei UE și a actului delegat al acesteia. E.ON apreciază în mod deosebit faptul că prin taxonomia UE și standardul privind obligațiunile verzi, UE promovează o cale către criterii de evaluare armonizate pentru investiții durabile”, a declarat Marc Spieker,

Thomas König precizează la rândul său: „Rețelele de electricitate joacă un rol cheie în tranziția energetică și servesc drept platformă centrală pentru a face cu succes tranziția către o societate mai durabilă și mai decarbonizată. Utilizarea tehnologiilor inteligente și, în consecință, promovarea digitalizării infrastructurii rețelei ne permit să gestionăm rețelele existente la o eficiență ridicată și, în același timp, să ne extindem rețelele într-un mod eficient, din punct de vedere al resurselor. Cu noul nostru Cadru de Obligațiuni Verzi, oferim investitorilor posibilitatea de a ne sprijini pentru a face sistemele energetice mai curate și mai inteligente și ne permite să furnizăm clienților noștri mai eficient energie verde.”