Publicat: 10 Septembrie, 2016 - 11:40
  • Pentru al 13-lea an consecutiv, grupul Enel a fost inclus în Dow Jones Sustainability Index World Index. Filiala spaniolă a Enel – Endesa - a fost și ea inclusă.
  • Din 316 de companii listate în indice, Enel este una din cele 9 companii de utilități admise la nivel mondial și una dintre cele 6 companii italiene.
  • Enel s-a remarcat pentru performanțele sale în cadrul componentei Oportunități de Piață, cu un scor de 100/100 vs. o medie de 45 la nivelul industriei, precum și în noua componentă Managementul Inovării, cu un scor de 95/100 vs. o medie de 44 la nivelul industriei. Pentru cel de-al 13-lea an consecutiv, grupul Enel a fost admis în Indicele Mondial Dow Jones Sustainability (DJSI World). Filiala spaniolă a grupului, Endesa a fost, de asemenea, inclusă. Enel și Endesa sunt două dintre cele 9 companii de utilități admise în indice la nivel mondial. Din 316 companii admise în DJSI World, Enel este una dintre cele 6 companii italiene incluse.

„Includerea continuă a Enel în acest indice prestigios reprezintă recunoașterea angajamentului nostru în plasarea sustenabilității în centrul modelului nostru de afaceri", a declarat CEO-ul Enel Francesco Starace. „Lucrăm constant pentru a ne îmbunătăți performanțele Grupului în domeniile mediu, social și guvernanță, folosind sustenabilitatea pentru a ne ghida în deciziile de investiții și strategia industrială".

Enel s-a remarcat, în special, pentru performanțele sale în cadrul componentei Oportunități de Piață cu un scor de 100/100 comparativ cu o medie de 45 la nivel de industrie, precum și în noua componentă Managementul Inovării, cu un scor de 95/100 comparativ cu o medie de 44 la nivel de industrie.

Combinația dintre inovație și durabilitate, tradusă în abordarea Innovability a Enel în activitatea sa, conduce strategia și cultura de afaceri ale Grupului. Enel va continua sa lucreze pentru obținerea carbon neutrality până în 2050 și se așteaptă ca electricitatea generată din surse regenerabile, care reprezintă aproximativ 43% din capacitatea totală a Grupului la 30 iunie 2016, să contribuie cu aproape jumătate din capacitatea totală estimată la 83 GW a grupului în 2019. Drept pas intermediar spre acest obiectiv, Enel a stabilit un obiectiv pe termen mediu - o reducere cu 25% a emisiilor de CO2 în anul 2020 comparativ cu 2007, care a fost recunoscută drept "știință pe bază", adică în conformitate cu nivelurile de decarbonizare cerute de știință. Combaterea schimbărilor climatice este unul dintre cele patru Obiective de Dezvoltare Durabilă (SDG) ale ONU susținute de Enel, pe lângă accesul la energie, accesul la educație, precum și contribuția la dezvoltarea socio-economică a comunităților din țările în care Enel activează.

Angajamentul Enel de a oferi cele mai înalte standarde de durabilitate a atras un interes crescând din partea fondurilor de investiții responsabile din punct de vedere social (SRIs): pe baza celor mai recente date, la 31 decembrie, 2015, SRI-urile dețineau 7,7% din totalul acțiunilor Enel (5,9% la sfârșitul anului 2014), respectiv 10,3% din acțiunile free-float ale companiei (8,6% la 31 decembrie, 2014).

Lansat în 1999, DJSI este unul dintre indicii globali cheie de evaluare a performanței companiilor care conduc calea în sustenabilitate la nivel mondial.