Publicat: 9 Iulie, 2014 - 18:29

În cadrul unei conferinţe de presă organizate marţi, 8 iulie, la Köln, grupul Gothaer a anunţat că, în pofida condiţiilor de piaţă dificile, a înregistrat în 2013 o creştere a primelor brute subscrise de 3,3%, ajungând astfel la peste 4,233 miliarde de euro. 

Această creştere se situează peste nivelul celei înregistrate de piaţa germană (de 3%). La această evoluţieau contribuit segmentele asigurărilor de tip property şi de accidente, cu o creştere de 6% şi segmentul asigurărilor de viaţă, cu o creştere de 3,5%. Segmentul asigurărilor de sănătate a înregistrat o scădere de 2,8%.
Profitul grupului s-a menţinut la nivelul anului 2012 (107 milioane de euro) iar capitalul acestuia a fost majorat cu 4,5 procente, până la 1,519 miliarde de euro.

Pe plan internaţional, cele două subsidiare ale grupului (România şi Polonia) înregistrează o evoluţie pozitivă. Grupul Gothaer a intrat în 2012 pe piaţa din România şi a devenit anul acesta acţionar unic al Gothaer Asigurări Reasigurări, compania convingând grupul că merită întreaga sa susţinere datorită creşterii de peste 75% a primelor brute subscrise înregistrate în 2013, situându-se în prezent pe locul 12 în piaţa de asigurări generale din România.
De asemenea, Gothaer Towarzystwo Ubezpieczeń S. A.(filiala din Polonia a grupului Gothaer) s-a impus pe piaţa locală şi ocupă în acest moment locul 11 pe segmentul de asigurări generale. 

Asigurătorul are o activitate semnificativă pe segmentul corporate din Polonia, urmând strategiile de subscriere şi de dezvoltare a produselor folosite în piaţa germană de Gothaer Allgemeine.
Referindu-se la provocările din anii următori, Dr. Karsten Eichmann, noul CEO al Gothaer Versicherungsbank VvaG, declară: 
„Vrem să ne îmbunătăţim în continuare poziţia solidă în piaţă şi să obţinem o creştere anuală de 3% a primelor până în anul 2016. Astfel, mizăm pe o strategie axată pe mai multe canale de distribuţie. Implementarea acesteia se va face prin intermediul unei platforme moderne de comunicare şi printr-o integrare coerentă a canalelor de vânzare”.
Rating-urile grupului Gothaer au fost reconfirmate de agenţiile Fitch Ratings şi Standard & Poor’s pentru anul financiar 2013, respectiv 2014. Perspectivele sunt în continuare „stabile”.
S&P's

Gothaer Asigurări Reasigurări îşi propune să fie prima opţiune a clienţilor săi, având standarde înalte în ceea ce priveşte calitatea produselor şi serviciilor oferite şi bazându-se totodată pe experienţa vastă şi pe sprijinul grupului Gothaer.

Gothaer este un asigurător în plină dezvoltare, cu peste 180 de angajaţi şi un volum de prime brute subscrise de 66,72 milioane lei în 2013 şi un jucător important pe piaţa de asigurări din România.
Produsele Gothaer sunt accesibile prin intermediul sediilor din Bucureşti şi din alte oraşe mari din România, prin intermediul agenţilor şi brokerilor de asigurare autorizaţi, precum şi online, pe www.gothaer.ro.
Grupul Gothaer, una din cele mai importante societăţi mutuale din Germania, deţine 100% din pachetul de acţiuni al societăţii, susţinând astfel interesul său serios şi de lungă durată în România.
Despre Gothaer Insurance Group

Gothaer Versicherungsbank VVaG este una din cele mai importante companii de asigurări mutuale din Germania şi compania mamă a grupului Gothaer, oferind produse de asigurări generale, de viaţă şi sănătate. Cu o experienţă de aproape 200 de ani în domeniul asigurărilor, Gothaer este asigurătorul ales de peste 3,5 millioane de clienţi, gestionând un portofoliu de active de peste 22 miliarde euro şi un volum anual de prime brute subscrise de peste 4 miliarde de euro.

Grupul Gothaer a decis expansiunea în afara Germaniei, intrând în CEE prin achiziţia asigurătorului polonez PTU (Polskie Towarzystwo Ubezpieczen S.A.) precum şi prin implicare în asociaţia europeană a asigurătorilor Eurapco.

În anul 2012, Gothaer Finanzholding AG a achiziţionat o parte din acţiunile societăţii Platinum Asigurări Reasigurări, astăzi recunoscută pe piaţa sub numele Gothaer Asigurări Reasigurări. În prezent, Gothaer Finanzholding AG deţine 99,9989% din acţiunile Gothaer Asigurări Reasigurări S.A., restul de 0,0011% din acţiuni fiind deţinut de Gothaer Pensionskasse.