Publicat: 29 Noiembrie, 2014 - 19:24
Ziuganov: Mobila romaneasca e cea mai buna din lume!

In perioada 24-28 noiembrie, 2014 Grupul de Firme “SIMEX” a participat cu succes la Expozitia Internationala de Mobila «MEBEL - 2014» care s-a desfasurat in Centrul Expozitional «Expotsentr» din Moscova, Federatia Rusa.

Directorul comercial Gabriel Antoniu Lavrincic si directorul executiv Flaviu Meghisan ai concernului Simex Grup au avut onoarea sa primeasca vizita direct la stand-ul SIMEX din Moscova a delegatiei din partea Parlamentului Rusiei (Duma de Stat a Rusiei) condusa de dl. Ghennadi Andreevici Ziuganov (prim-secretar al Partidului Comunist din Federatia Rusa, deputat în Duma de Stat, membru al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei), care a declarat public, fara retinere ca Mobila Romaneasca este cea mai de calitate, cea mai buna din lume (!!) si a mai subliniat ca de 20 de ani are in casa Mobila Romanesca care se pastreaza si arata ca si noua, cum ar fi produsa ieri, precizand ca recomanda tuturor conationalilor sai sa cumpere cu incredere Mobila Romaneasca. Cu aceeasi ocazie distinsul demnitar Ghennadi Ziuganov l-a felicitat pe salajeanul Gabriel Lavrincic pentru realizarile si activitatea intensa in promovarea si consolidarea relatiilor romano-ruse si chiar si-a exprimat dorinta de a face o vizita in Salaj si Satu Mare.

Fara dor si poate aceste afirmatii intaresc faptul ca in Rusia si spatiul ex-sovietic sintagma “marfuri romanesti” (aceasta insemnand “mobila romaneasca”, “incaltaminte romaneasca”, “textile romanesti”, ”vinuri romanesti”, “medicamente romanesti” “produse alimentare/ legume/ fructe romanesti”, “mecanica si utilaje romanesti” etc.) este inca foarte cunoscuta si apreciata la fel de bine ca sintagma “parfumuri frantuzesti” sau “blugi americani”. Toata lumea, generatii mai vechi, dar chiar si tineretul de peste tot teritoriul Rusiei si ex-URSS isi amintesc pana in ziua de azi (sau cei foarte tineri au auzit de la cei mai in varsta) de calitatea EXCEPTIONALA a produselor fabricate în Romania. Sa nu uitam ca in perioada Uniunii Sovietice erau cozi imense la marfurile fabricate in Romania si nu degeaba se spune ca fiecare copil sovietic a fost “conceput” intr-un pat pe care scria “fabricat in Romania”....exemplele pot continua…. dar pe scurt trebuie precizat ca produsele romanesti sunt inca cunoscute, si apreciate pe aceasta piata imensa, iar cetatenii acestui vast spatiu Euroasiatic sunt receptivi la produsele fabricate in Romania, indiferent care ar fi acestea: mobila, textile, incaltaminte, produse alimentare sau medicamente….Oamenii de acolo au inca in cap conceptul de marfuri romanesti pe care il asociaza obligatoriu cu calitatea, prin urmare noi romanii nu avem nevoie sa cheltuim sume imense de bani pe publicitates si promovare cum de altfel o fac multe tari in incercarea de a cuceri noi piete de desfacere. Daca noi romanii vom face “ceea  ce trebuie” vis-a-vis de aceasta piata uriasa, adica in primul rand sa fim acolo cu produsele noastre, o sa avem numai de castigat !!

Speram ca noul presedinte al Romaniei dl. Klaus Iohannis o sa faca "ceea ce trebuie", o sa aplice "lucrul bine facut" si in relatiile romano-ruse, pentru ca piata rusa este o alternativa de aur pentru Romania nu numai in sfera productiei de mobila ci si in domeniul produselor textile, alimentare, incaltaminte, tot ce cuprinde industria usoara si grea .... mai pe scurt si intr-un cuvant: nicaieri pe fata pamantului PRODUSELE/ MARFURILE ROMANESTI nu sunt atat de apreciate, dorite si asociate intodeauna cu calitate asa cum sunt in Rusia si in fostele republici sovietice !! Aici este loc pentru toti producatorii din Romania. Este nevoie de dorinta si vointa politica ....