Publicat: 11 Mai, 2016 - 17:01
Share

Grupurile de Lucru de Aterotromboză și Ateroscleroză, Cardiologie de Urgență, Cardiopatie Ischemică, Cardiologie Preventivă și Recuperare și Cardiologie Intervențională din cadrul Societății Române de Cardiologie se reunesc, în perioada 12-14 mai 2016 la Sibiu, pentru a prezenta, în cadrul Conferinței Naționale a Grupurilor de Lucru, informații de ultimă oră în domeniul cardiologiei. În pregătirea sesiunilor științifice, organizatorii au apelat la reprezentanți de marcă ai cardiologiei românești și internaționale.

'Vom mai face încă un pas înainte în modernizarea ținutei științifice a evenimentului, prin introducerea de noi programe electronice în suportul tehnic al sesiunilor. Aceste programe vor permite, pe de o parte, o interactivitate crescută în timpul sesiunilor și, pe de altă parte, evaluarea în timp real a fiecăreia dintre prezentări', a declarat Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, Președintele Societății Române de Cardiologie.

Cu o structură complexă, cuprinzând sesiuni de comunicare ce se desfășoară simultan în mai multe săli, simpozioane și o amplă expoziție medicală, Conferința Națională a Grupurilor de Lucru este considerată una dintre cele mai importante manifestări științifice de profil din țară.

Anul acesta, peste 1.000 de medici cardiologi și de alte specialități sunt așteptați să ia parte la sesiunile științifice. Programul va fi completat de sesiunile Clubului Tinerilor Cercetători și ale Secțiunii Asistenților Medicali și de cele două cursuri pre-Conferință, de acum tradiționale, respectiv Cursul de inițiere în Resuscitare Cardiorespiratorie și Cursul de electrocardiografie pentru asistentele din USTACC, la care se adaugă anul acesta Școala Hiperlipidemiei și Școala de Insuficiență cardiacă.

Din programul Conferinței Naționale a Grupurilor de Lucru amintim:

* Tratamentul actual al insuficientei cardiace acute

* Tratamentul insuficientei mitrale funcționale

* Managementul pacienților cu fibrilație atrială în 2016

* Factorii psihosociali și bolile cardiovasculare

* Leziuni și intervenții coronare complexe

* Tratamentul intervențional în patologia aortei

* Inima și sportul

* Infarctul miocardic la tineri

Conferința este creditată cu 14 ore de Educație Medicală Continuă de Colegiul Medicilor din România.