Publicat: 6 Octombrie, 2014 - 10:49

Majoritatea respondenților Barometrului de opinie realizat de GSSC Avangarde consideră că, în cazul în care candidatul ACL, președintele PNL Klaus Iohannis pierde alegerile prezidențiale, Crin Antonescu ar trebui să se întoarcă la șefia PNL. De altfel, 47% dintre subiecți spun că președintele Senatului, liderul PLR Călin Popescu Tăriceanu ar trebui să fie membru al Guvernului după alegerile prezidențiale.

65% dintre subiecţi apreciază că Antonescu ar trebui să se întoarcă la conducerea PNL dacă Iohannis pierde alegerile, 26% spun că nu ar trebui, 7% dintre ei au spus că nu pot aprecia iar 2% nu au răspuns.

Referitor la Călin Popescu Tăriceanu, 47% dintre subiecți spun că acesta ar trebui să facă parte din viitorul guvern, 33% au declarat că nu ar trebui, 18% nu pot aprecia iar 2% nu au răspuns.

Cercetarea a fost realizată în perioada 28 septembrie 3 octombrie, pe un eșantion de 950 de persoane, față în față cu respondentul, la domiciliul acestuia. Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă neinstituționalizată a României. Eroare maximă tolerată este de ą3.18%, pentru un interval de încredere de 95%.