16 octombrie 2021

Guineea Ecuatorială închide ambasada de la Londra din cauza sancțiunilor impuse de guvernul britanic

guineea Ecuatoriala
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Guineea Ecuatorială închide ambasada la Londra din cauza sancțiunilor împotriva fiului președintelui

Autoritățile Guineei Ecuatoriale închid ambasada țării africane de la Londra pentru a protesta împotriva sancțiunilor împotriva fiului șefului statului african, a declarat ministrul de externe al țării, Simeon Oyono Esono.
Săptămâna trecută, Marea Britanie a anunțat sancțiuni împotriva vicepreședintelui Guineei Ecuatoriale și a altor patru demnitari suspectați de corupție. Vicepreședintele Guineei Ecuatoriale și fiul actualului președinte al țării, Teodoro Nguema Obiang Mange, potrivit autorităților britanice, a delapidat ilegal fonduri publice pentru a „finanța un stil de viață risipitor”.„Prima decizie a guvernului a fost închiderea completă a misiunii noastre diplomatice de la Londra,“ Agence France-Presse citează cuvintele ministrului de externe al țării, vorbind în direct într-un discurs difuzat de Televiziunea de stat.

Într-o declarație a guvernului britanic, în special, se spunea saptamana trecută că Obiang Mange cumpărase o casă la Paris pentru 100 de milioane de dolari, un avion privat pentru 38 de milioane de dolari, precum și lucrurile cântărețului Michael Jackson scoase la licitație , inclusiv o mănușă cu cristale pentru 275.000 de dolari.

foto : wikiwand
Ciprian Pop