Publicat: 29 Octombrie, 2020 - 13:35
Share

Cel mai nou show culinar de pe piaţa media din România aduce reţete reinterpretate, trucuri în bucătărie, invitaţi din lumea gastronomiei. Îl vedem din 2 noiembrie, de luni până joi, de la 13.30, la TVR1.

Înalt, brunet, ochi pătrunzători, şcolit în străinătate... fac treabă în bucătărie. Cam aşa ar suna, poate, un anunţ la Mica publicitate, cu care Alex Petricean ar avea, cu siguranţă, mare succes. Dar acesta NU este un anunţ la Mica publicitate. Iar Alex Petricean are de oferit mult mai mult decât atât. După ce a mânuit spada timp de 15 ani, tânărul "d'Artagnan" al bucătăriei româneşti a decis că preferă lama din oţel inoxidabil a cuţitelor profesionale, astfel că, în 2018, la Romanian Hospitality Awards, era declarat cel mai bun chef din România - titlu pe care l-a redobândit şi la Gala din acest an, desfăşurată cu doar câteva zile în urmă. Din 2 noiembrie, chef Alex Petricean ne invită să privim cu alţi ochi bucătăria românească, în cel mai nou show culinar autohton. "Guşti! Şi apoi mănânci - cu chef Alex Petricean" se vede la TVR 1, de luni până joi, de la ora 13.30.

Emisiunea îşi propune să provoace telespectatorii, ea aducând nu doar celebre reţete reinterpretate, ci şi un adevărat spectacol de texturi, gusturi şi, mai ales, oameni. Printre rubricile ei, vom regăsi "Reţeta zilei", "Tips & Tricks", "Reţete cu doar 10 lei", "Invitaţi din lumea gastronomică".

Filozofia lui Alex Petricean este una modernă, avangardistă, el dorindu-şi, printe altele, să descopere şi implementeze o nouă bucătărie românească: "Bucătăria românească e văzută ca fiind foarte grea, cu multe prăjeli, multe aluaturi şi, cumva, noi încercăm să diminuăm această faimă şi să pregătim meniuri moderne, dar şi uşor de digerat", spune el. Mai mult, cunoscutul chef este recunoscător pentru diversitatea pe care spaţiul românesc o oferă gastronomiei: "Mi-am dat seama, după tot ce am învăţat în străinătate, ca avem un mare potenţial: avem tradiţie, avem ingrediente, avem un terroir foarte interesant: de la Marea Neagră la Vârful Moldoveanu - înseamnă că ai o diversitate, ai cu ce să lucrezi, pentru că România şi natura sunt darnice cu noi", mai declară Alex Petricean.

Ceafă la grătar, mici cu cartofi prăjiţi, tocăniţe sau sarmale - toate vor căpăta noi valenţe odată ce le vom vedea gătite cu măiestrie de mâinile lui Alex Petricean. Celebrul chef este convins că până şi cele mai pretenţioase gusturi vor fi satisfăcute şi că nimeni nu se va opri din mâncat după o singură îmbucătură. "Guşti! Şi apoi mănânci" - e pariul chefului Alex Petricean în acest sfârşit de toamnă, la care ne provoacă din 2 noiembrie, de luni până joi, de la ora 13.30 la TVR 1.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: