30 septembrie 2022

Guturai, viroze, gripă – un trio de sezon

Distribuie pe rețelele tale sociale:

 

 După doi ani în care am vorbit, scris, citit numai despre covid, pare de-a dreptul relaxant să vorbim, din nou, despre clasicele probleme ale sezonului rece: guturai, viroze, gripă. Deci să vorbim.

Avem copii care merg la grădiniță și la școală și acolo se întâlnesc cu multe, multe virusuri. Avem serviciu și drumuri de făcut zilnic în oraș, deci și noi ne întâlnim cu multe virusuri. Decât să dăm buzna în farmacii, mai bine evităm coliziunea cu virusurile de sezon folosind terapiile naturiste.

Homeopatia

Este terapia naturistă care sprijină cel mai mult forța vindecătoare a organismului. Remediile homeopate se obțin din plante, minerale, resturi animaliere, dar remediul rezultat este diferit de produsul din care se realizează – explică dr Cristina Bălănescu, medic primar competență în medicină complementară.

Aconitul, în concentrație joasă, este unul din cele mai des folosite remedii pentru gripă, frison, slăbiciune în corp, febră și alte stări ce însoțesc aceste simptome. Nu are efecte secundare dar, dacă doza administrată este prea mare, pot apărea semne de anxietate.

Allium cepa este recomandat în cazul strănutului violent, agravat de mirosuri și căldură, secreții nazale abundente.

Ipeca se administrează pentru rinoree apoasă, lăcrimare abundentă, strănut în salve.

Ammonium carbonicum: pentru o persoană în vârstă, care se trezește în jur de 3 dimineața cu tuse și secreții nazale abundente.

Apis: tuse seacă, cu senzația de gâdilătură în gât.

Baryta carbonica: tuse sufocantă, cu greutate în expectorație.

Petroleum: tuse cu cefalee, calmată prin presarea tâmplelor.

foto: pixabay

Articol de Gabriela Boceanu