26 mai 2022

Guvern minoritar cu maioneză

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Hotărîrile au fost luate. Cu orice preț, fără USR! Klaus Iohannis vrea blocarea politicii și comportamentului userist și scoaterea lui din sferele de influență ale statului. Cu orice preț, fără USR! Lozincă de pandemie și de alegeri.

Amăgire sau răzbunare?

Lui Klaus Iohannis nu i-a ieșit nimic. N-a găsit oameni cu care să scrie un proiect de țară, nici pentru un proiect de modernizare a educației, nici pentru un proiect de anticorupție. Nu le-a ieșit PNRR-ul, nu i-au ieșit alegerile parlamentare, nu i-a ieșit guvernarea. Nimic, nimic, nimicuț!

Nenorocirea cea mai mare este că nu i-a ieșit nici campania de combatere a pandemiei. Cu fiecare decizie, cu fiecare conferință de presă, cu fiecare discurs, cu fiecare responsabilitate desemnată s-a făcut de rîs. A sfîrșit prin a desemna un om și mai nepriceput, și mai împiedicat și pus, parcă voit, pentru a împinge populația spre tragedia de acum.

Nici lor nu le-a ieșit nimic. În ciuda lăudăroșeniei de prost obraznic, Florin Cîțu a coborît pînă la 7% cotă de încredere. Și coboară în fiecare zi, ținîndu-l de gît pe Klaus Iohannis, ajuns și el la un ridicol 12%. (Cît din cauza nehotărîrilor, nepăsărilor și aroganțelor sale, cît din sprijinirea unor nulități politice de tip Cîțu, Alina Gorghiu, Rareș Bogdan) .

Cît l-a costat pe Iohannis comportamentul său în fața populației și cît l-a penibilizat sprijinul său și simpatia sa pentru Alina Gorghiu, Cîțu și Rareș Bogdan? Numai Dumnezeu știe!

Și ce face președintele fără USR? Merge mai departe pe Florin Vasilică Cîțu? Aproape exclus. Ar însemna să își fixeze cu el cătușele unui dispreț public. În tandem să-i îngroape pe amîndoi. Ar însemna ca dintr-o judecată care să-i scape și lui și cetățenilor să se sinucidă politic de amorul unei încăpățînări prostești.

Oricît ar forța Cîțu și Dan Vîlceanu, ridicolul guvernării începe să aibă niște limite.

Ce ar însemna un guvern condus de altcineva? O desprindere de blestemele pe seama lui Cîțu și de încăpățînarea prostească a acestuia. Un pui de speranță. Poate cineva o fi în stare să miște ceva! O nouă încercare.

Cu cine? Nu încape decît varianta omului ascultător! Cu Nicolae Ciucă sau cu Lucian Bode? Unul care să fie în stare să repete mereu „Ja wohl, Herr Präsident, Ja wohl!“Și Nicolae Ciucă și Lucian Bode știu asta prin caracter și vocație. Și prin profesie. Vom avea un premier executant și o nouă mînă greblă la Transporturi. Iulian Dumitrescu din județul Prahova va fi desemnat să împartă beneficiile de la Ministerul cel mai gras și mai jumulit al României.

Așadar, guvern minoritar. Adică USR out! Și susținut de cine? Planul este vechi. Vine de la președinte, de la Servicii, de la Dîncu și de la Ciolacu, de la Firea și Stănescu și se execută cu sprijinul Antenei 3. Planul la care Gîdea trudea mereu la ordinele lui Voiculescu-Varanu este la o mustață de împlinire. Va urma un guvern minoritar PNL cu sprijin de la PSD. Dar numai pentru 6 luni!

De ce pentru 6 luni? Ca să aibă PSD-ul o scuză că dă un sprijin politic hingherului său. Ciolacu pune umărul și barbișonul să sprijine ieșirea țării din încurcătura pandemiei dar nu se dedulcește. Profitor, erou, colaborator! Parcă boala i-a întins o mînă. Să aibă o justificare pentru un compromis. În condiții normale, un sprijin PSD pentru Iohannis și PNL ar fi dus actuala echipă la crematoriul de hîrtii și le-ar fi ars toate numele din dosarele PSD. Așa, pot încerca o manevră! Joacă și ei rolul salvatorului generos. Primesc și ei cîteva felii de cașcaval. Intră și Voiculescu-Varanu în jocul optimismului profitabil. Adică la guvernare. Cu mascații din PSD și cu invizibilii din PPUSL.

Pupat Piața Victoriei! Iohannis, liniștit. Și din nou ferice, cîntînd vesel pe Valea Oltului! Liberalii bucuroși că au rămas la putere și s-au spălat pe mîini de Cîțu. Din partid îl mătură mai ușor. Au jupuit destui președinți. Fericit Rareș Bogdan, prieten de petreceri cu Iulian Dumitrescu, fericit Mihai Gîdea și Voiculescu Varanu. Fericiți americanii! Fericiți Bogdan Chireac și Adrian Ursu -Hrusciov! Guvern minoritar cu maioneza intereselor!

Ce s-o alege de PSD după 6 luni? Ce se va alege de Alina Gorghiu și de divorțatul său făcător de cărți? De Cîțu și de Dan Vîlceanu?

Cine să mai răspundă și la aceste întrebări de vreme ce nimeni nu se mai întreabă ce se va alege de Klaus Iohannis?