14 august 2022

Guvernanții demiși au alocat discreționar bani către primăriile și consiliile județene conduse de PNL

Distribuie pe rețelele tale sociale:

O nouă bătaie de joc la adresa românilor. După ce au dus țara în criză sanitară prin gestionarea dezastruoasă a valului 4, după ce au închis spitalele, guvernanții demiși au alocat discreționar bani către primăriile și consiliile județene conduse de PNL. Dacă privim în ansamblu toate evenimentele din ultima lună, este clar că această alocare a fost premeditată de către premierul demis și marea echipă câștigătoare.

Pe 7 septembrie, la rectificarea bugetară, liberalii au mărit suma din Fondul de Rezervă al Guvernului cu 2,5 miliarde de lei. S-a întâmplat la o zi după ce USR-PLUS și-a luat jucăriile și a ieșit de la guvernare.

Pe 9 septembrie, Florin Cîțu a demis toți prefecții USR-PLUS din România, numind în locul lor prefecți liberali.

Pe 25 septembrie a avut loc Congresul PNL. Da, acel eveniment grandios la care nu s-au respectat măsurile impuse pentru toți românii chiar de către organizatori. Acel eveniment care a dat startul valului patru, în cadrul căruia Florin Cîțu a obținut, printre huiduieli și tensiuni, poziția de președinte PNL.

Până pe 4 octombrie, Guvernul a centralizat solicitări bugetare de la toate prefecturile din țară, prefecturi pe care le conduc tot membri liberali. Majoritatea acestor solicitări sunt trimise în data de 27 septembrie către Guvern, chiar după Congresul PNL. Așadar, politicienii care l-au votat pe Cîțu la congres își așteptau acum răsplata.

Pe 6 octombrie, Guvernul deja demis de Parlament adoptă o hotărâre de guvern care nu figura pe ordinea de zi inițială, fiind introdusă pe lista suplimentară în mare secret. Prin acest act normativ, Guvernul României alocă peste un miliard de lei primăriilor și consiliilor județene din România. La o primă analiză, reiese că peste 80% dintre acești bani se îndreaptă către primării conduse de primari PNL. Vedem că localități cu 300 de locuitori au primit 300 mii de lei, în timp ce altele care au o populație de peste 3000 nu au primit niciun leu, doar pentru că primarul nu este membru PNL.

În județul Hunedoara, preferințele politice se văd pe față. Suma totală alocată pentru județ a fost de 17.65 milioane de lei. Dintre cele 69 de unități administrativ teritoriale eligibile pentru această finanțare (municipii, orașe și comune), 15 nu au primit niciun leu. Toate acestea sunt conduse de primari social-democrați, în această situație fiind și cel mai mare municipiu din județ – Hunedoara. Analizând mai departe, reiese că din suma totală de 17,65 milioane de lei, 15,57 milioane au mers către primăriile conduse de PNL. Așadar, peste 90% din banii alocați de Guvern pentru localitățile hunedorene s-au dus cu dedicație către primarii liberali.

Eu consider că toți oamenii din această țară, indiferent unde locuiesc, merită să fie tratați egal, să dispună de aceleași drepturi și să aibă acces la aceleași servicii. Însă, liberalii sunt de altă părere. Conform acestora, dacă nu trăți într-o comunitate condusă de un liberal, trebuie să suferiți de frig, sărăcie și foame. Florin Cîțu a decis că unii dintre voi trebuie să fiți pedepsiți pentru că ați avut alte opțiuni politice decât el. În ochii liberalilor, valorați cu 90% mai puțin dacă ați votat cu PSD la alegerile locale.

Partidul Social Democrat nu va sta deoparte. Nu vom asista ca niște spectatori la această injustiție adusă la adresa românilor. Vom depune o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva lui Florin Cîţu şi a tuturor demnitarilor implicaţi în adoptarea hotărârii de guvern prin care Executivul a alocat discreționar 1 miliard de lei pentru autoritățile locale. Vom ataca în instanță și vom anula această decizie abuzivă!

Deputat PSD Hunedoara

Natalia-Elena INTOTERO

Președintele Comisiei pentru învățământ