7 august 2022

Guvernarea de ambe sexe politice merge de trăznește!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

 În cîteva săptămîni, țara a trăit marea bucurie de a afla că un june absolvent de facultate, numit director general adjunct la Agenția Natională de Radiocomunicații pe nume Alexandru Pencu, fiu de șef STS prin Sălaj, (obligație probabil a lui Neica Bode de la Interne), a fost trimis să-și facă masterul pe banii Agenției.

O fi un geniu descoperit de bădia, el însuși chinuit de logică și de exprimare? Greu de aflat! Citim doar în Economedia că ”Societatea Națională de Radiocomunicații (Radiocom) îi plătește masterul directorului adjunct, Alexandru Pencu, un tânăr liberal, numit în funcție în urmă cu doi ani, pe când avea numai 25 de ani, după cum a confirmat compania de stat pentru Economedia. Compania este operatorul național care transmite posturile publice de radio și televiziune. Liberalul este fiul șeful STS Sălaj și a fost consilier al ministrului Lucian Bode, de asemenea din Sălaj”.

Cum răspunde Radiocom? Antologic în materie de scăldat, de logică forțată și de gramatică siluită:

„Societatea Națională de Radiocomunicații S.A. urmărește prin activitatea de pregătire profesională conturarea unui proces de învățare organizațională, în condițiile creării unei culturi organizaționale centrate pe autoperfecționare individuală și de grup, perfecționarea personalului fiind subordonată realizării obiectivelor actuale și viitoare ale firmei. Astfel, în urma analizei ofertei de curs transmise de organizatorului acestuia, la propunerea conducerii a fost desemnat să participe domnul Alexandru Pencu, în calitatea sa de Director General Adjunct, având în vedere tocmai nevoia de perfecționare continuă necesară unei astfel de funcții într-o companie de anvergura Societății Naționale de Radiocomunicații SA”.

Dacă nu le crapă obrazul, de ce le-ar suferi creierul!?

”Premierul Nicolae Ciucă a numit-o șefă la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate pe Andra-Sabrina Pleșa, fiica partenerei de viață a lui Marcel Vela (PNL), fostul ministru de Interne, informează G4Media. Mama tinerei, Gabriela Nicoleta Pleșa, are acțiuni într-o companie care, prin intermediul altei firme, vrea să construiască patru microhidrocentrale chiar într-o arie naturală protejată”.

Ce poți să zici? Întîi de toate ar trebui refăcută lista cu toate afacerile și mînăriile fostului ministru Marcel Vela. Abia atunci putem înțelege sarcinile și ”performanțele” Andrei-Sabrina Pleșa!

La Ministerul Fondurilor Europene au apărut doi de la Cluj. Unul, omul de casă al primarului mai mic cu o jumătate de cap decît acesta, zice-se specialist în accesarea de fonduri europene. El se numește Ovidiu Cîmpean.

”Am venit să fac ceea ce am făcut și la Primăria Cluj, să construiesc proiecte bune pentru comunitate și sper să reușim în echipă împreună cu domnul ministru și cu ceilalți colegi să simplificăm procesul de absorție a fondurilor europene (…) Este o poziție cu responsabilitate și rămâne să stabilesc cu colegii cum vom colabora împreună”, a declarat pentru monitorulcj.ro Ovidiu Cîmpean.

Monitorulcj.ro susține că

”În funcția ocupată în cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean a reușit să atragă sume importante din fonduri europene pentru proiectele de infrastructură din oraș, mai ales în ceea ce privește programele de smart city, walkable city și Clujul Verde. De asemenea, el a condus numeroase dezbateri publice organizate de municipalitate în cadrul CIIC”.

Probabil că Emil Boc Boc și Ovidiu Cîmpean sunt traversele de bază la metroul încă fantomatic al Clujului. Pe lîngă acest personaj trimis la alocarea (împărțirea) banilor europeni a fost trimis și Adrian Răulea, director de programe la Zona Metropolitană Cluj, și el promovat secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene. De ce? Să se înțeleagă cu Cîmpean și să stabilească la cine aprobă și la cine nu. Unul ține de hîrtii și celălalt citește!

Cum a ajuns Laura Vicol, deputat  PSD, la șefia Comisiei juridice din Camera Deputaților rămîne un mister pe care Marcel Ciolacu îl protejează încă foarte bine.
De ce vrea ministrul Sorin Cîmpeanu să limiteze sau să desființeze CNATDCU? Simplu! Ca generalul rezervist și premier cu rîndul Nicolae Ciucă să scape de acuzația de plagiat!
Pentru ei și ai lor toate sunt firești, legale și cotidiene.