Publicat: 8 Martie, 2013 - 14:16
Share

În ultimele sale zile ca ministru al economiei Ungariei, Gyorgy Matolcsy, a modificat statutul funcţiei de guvernator astfel încât să aibă un control mai mare al Băncii Ungariei după preluarea funţiei de guvernator.
 
a modificat statutul instituţiei în ultimele sale zile ca ministru al economiei în
Banca centrală a Ungariei a publicat la începutul săptămânii amendamentele aduse statutului instituţiei semnate de Matolcsy pe 28 februarie, cu o zi înainte ca premierul Viktor Orban să îl numească în funcţia de guvernator, scrie The Wall Street Journal. Modifi­carea legii a intrat în vigoare chiar de luni, prima zi de lucru a fostului ministru la conducerea băncii centrale.
 
Comparaţia între noile şi vechile articole ale legii publicate pe site-ul băncii arată că acum Matolcsy poate angaja, concedia şi stabili salariile pentru personalul instituţiei, cu excepţia celor trei vicegu­vernatori. De asemenea, el a înfiinţat un nou post, cel de director general, care poate acţiona în numele guvernatorului. Înainte, viceguvernatorii, directorii şi şefii departamentelor din banca centrală îşi puteau exercita puterea asupra personalului din subordine.

Sursă: Bancherul.ro