10 august 2022

Guvernul a aprobat Memorandumul pentru reorganizarea Poştei Române

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Compania Naţională Poşta Română va demara o nouă strategie de dezvoltare şi diversificare economică pentru creşterea calităţii serviciilor şi reorganizarea aparatului administrativ, în baza unui Memorandum propus de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi aprobat de Guvernul României.

Strategia de dezvoltare prevăzută în documentul aprobat la nivelul Executivului urmăreşte modernizarea companiei prin digitalizare, automatizare, robotizare şi tehnologizare (D.A.R.T), cu scopul de a creşte cota de piaţă în sectorul economic al serviciilor poştale.

Implementarea prevederilor Memorandumului include dezvoltarea unui program de investiţii pentru modernizarea reţelei oficiilor poştale şi a centrelor de tranzit, dar şi digitalizarea şi tehnologizarea activităţii, prin achiziţia unor linii de sortare automatizate, cutii poştale digitale şi a altor echipamente şi programe IT&C de modernizare a portofoliului de servicii poştale.
În paralel cu desfăşurarea măsurilor în plan economic, documentul prevede implementarea unor acţiuni privind reorganizarea companiei prin transformarea Administraţiei Centrale dintr-o structură de control într-una cu rol de suport. Astfel, operatorul naţional de servicii poştale ţinteşte simplificarea structurii organizaţionale, prin reducerea aparatului administrativ, supradimensionat la nivel naţional.

Susţinerea unor programe de investiţii importante pe diverse paliere va avea ca scop îmbunătăţirea calităţii condiţiilor de lucru pentru angajaţi, urmărind creşterea mobilităţii salariaţilor prin achiziţionarea de autoturisme nepoluante şi biciclete electrice noi.

„Ţintirea obiectivelor de business ale companiei va avea ca scop eficientizarea activităţii operaţionale. În mod concret, acest lucru va aduce o creştere cu 15% a salariului minim la nivelul companiei, ajungându-se, astfel, la venituri mai mari pentru 70% dintre salariaţi. Nu vom uita nici aspectul important al condiţiilor de lucru, care, prin investiţii corect direcţionate, vor ridica standardul de calitate, astfel încât să putem aduce o altfel de poziţionare a salariatului faţă de nevoile clienţilor noştri”, a declarat Valentin Ştefan, Directorul General al Poştei Române.

Creşterea veniturilor salariaţilor va avea o componentă fixă, prin mărirea salariului minim în trei etape (august 2022, ianuarie 2023 şi august 2023), dar şi una variabilă, prin extinderea sistemului de bonusare a salariaţilor pe criterii de performanţă.
Pentru derularea etapelor aprobate în cadrul Memorandumului, Poşta Română îşi va susţine procesul de modernizare printr-un buget propus pentru investiţii de apoximativ 120 de milioane de lei, nivel financiar care va avea o componentă importantă prin atragerea unor linii financiare de credit pe piaţa financiar-bancară.

Sursa foto: Compania Naţională Poşta Română