Publicat: 9 Noiembrie, 2015 - 11:26

Premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, luni, în debutul ședinței de Guvern, că Executivul va acorda un ajutor de urgență de 7.500 de euro pe lună pentru membrii familiilor răniților care au fost transportați la spitale din străinătate. 

”Este vorba de acordarea cu titlul de ajutor de urgență de 7.500 de euro lunar, funamentat prin 30 de zile a câte 200 de euro pe zi, membrilor familiilor victimelor transportate în strâinătate, pentru cazare masă și alte chetuieli.  Avem 30 de victime în străinătate. Plata sumelor se face în maximum cinci zile de la primirea solictării. Au fost înregistrate mai multe solicitări din partea familiilor pacientilor transferați în străinătate și a celor din țară”, a anunțat premierul interimar. 

”Pentru cei din țara se acorda un sprijin de 6.000 de lei pe lună. Aceste sume se acordă pe toată durata spitalizării, începând cu ziua în care au fost spitalizați și în funcție de numărul de zile de spitalizare. Am avut solicitări din partea familiilor pacienților pentru a acorda acest sprijin. Este posibil să acordăm acest sprijin din fondul de rezervă al Guvernului”, a mai spus Sorin Câmpeanu. 

83 de răniți sunt încă internați luni în spitalele din Capitală. Dintre acestea, 15 se află în stare critică, şase sunt în stare gravă şi 61 sunt stabilizaţi.