Publicat: 27 Februarie, 2020 - 23:01

O echipă formată din șase oficiali din Guvernul Afganistanului, a plecat astăzi, 27 februarie, la Doha, in Qatar, pentru o întâlnire cu membrii mișcării talibane privind eliberarea deținuților insurgenți. Tema întâlnirii face parte din "pactul de armistițiu" parțial de o săptămână între Statele Unite, forțele de securitate afgane și talibanii, care trebuie să culmineze sâmbătă cu semnarea unui acord, au spus surse ale mișcării armate.

La rândul său, Executivul de la Kabul a confirmat că trimiterea micii echipe de negociere s-a facut la cererea forțelor americane și talibane. Potrivit presei afgane, cei numiți de președintele Ashraf Ghani sa faca parte din delegatie vor stabili doar contacte inițiale. Potrivit presei locale, Guvernul a avut rezerve cu privire la reuniune, dar nu au clarificat dacă talibanii ar fi dispuși să discute și alte probleme cu reprezentanții guvernului afgan. Aceștia au menționat, de asemenea, că semnarea acordului dintre Statele Unite și talibani este așteptată pentru sâmbăta viitoare la Doha. Printre clauzele sale, in accord este mentionata plecarea din Afghanistan a celor peste 10.000 de militari americani sau a unei mari parti a acestora.

În plus, guvernele din Afganistan și Statele Unite sunt așteptate să emită o declarație comună pentru a sublinia angajamentele lor in acest sens.

Ciprian POP

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: