Publicat: 30 Ianuarie, 2013 - 16:25
Share
800.000 de euro, deblocați de la buget

Guvernul a aprobat, miercuri, cele două ordonanţe de urgenţă care rezolvă problema citostaticelor, a anunţat, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Astfel, Executivul va majora capitalul social al companiei importatoare şi va trimite suma necesară (800.000 euro) în avans pentru a se cumpăra toate medicamentele necesare.

Ministerul Finanțelor Publice a acordat o linie de împrumut de 800.000 de euro, ce are scadența la 18 decembrie 2013. Linia de credit este acordată companiei naționale Unifarm pentru achiziționarea de medicamente necesare pentru programele de oncologie.

"Intră în Guvern două ordonanţe de urgenţă. Una este un împrumut pe care îl acordă Trezoreria Unifarm, pentru a deschide rapid achiziţia de medicamente, iar a doua e majorarea capitalului social pe care o face Ministerul Sănătăţii la Unifarm" a explicat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Medicamentele necesare pentru tratarea cancerului se găsesc, de anul trecut, din ce în ce mai greu. Unele pastile nici nu se mai fabrică.

Ministrul Sănătății de la acea vreme, Raed Arafat, promitea 800.000 de euro pentru citostatice, însă, în realitate nu a fost alocat decât un milion de lei.