28 septembrie 2021

Guvernul georgian și-a anunțat disponibilitatea de a oferi asistență Turciei în legătură cu incendiile

Giorgia Guvern
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Premierul, Irakli Garibashvili, a exprimat condoleanțe Turciei în legătură cu victimele

Primul ministru georgian, Irakli Garibashvili, și-a exprimat, în numele guvernului sau, disponibilitatea de a acorda asistență Turciei în legătură cu incendiile forestiere. Acest lucru este menționat într-un mesaj postat sâmbătă pe pagina de Facebook a Cabinetului.

„Îmi exprim sincere condoleanțe prietenei noastre Turcia în legătură cu victimele și daunele provocate de incendii. Georgia își exprimă solidaritatea față de guvern și poporul din Turcia în această perioadă dificilă. În numele guvernului georgian, îmi exprim, de asemenea, disponibilitatea de a oferiți asistență de orice fel Turciei vecine „, se spune în text.

Un incendiu de pădure a început pe 28 iulie în apropierea orașului Manavgat din sudul Turciei, potrivit datelor preliminare, din cauza căldurii intense. A doua zi, au izbucnit incendii si în alte provincii, inclusiv în stațiunile Aydin și Muglu. Potrivit Departamentului de Management al Urgențelor din Turcia, șase persoane au murit în urma dezastrului și 410 persoane au fost rănite. În prezent, 88 din 98 de puncte fierbinți au fost localizate.
Ciprian Pop