5 octombrie 2022

Guvernul israelian impune un pașaport de sănătate copiilor de la vârsta de trei ani

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Pe 29 iulie, guvernul israelian a impus pașaportul de sănătate, care permite accesul în anumite locuri doar persoanelor complet vaccinate sau cu un test negativ.
Acum controlul poliției se extinde asupra copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani. Face parte din noile restricții, după cum a anunțat guvernul miercuri seară.
Duminică, Israelul a creat centre pentru testarea rapidă  în toată țara, conduse de serviciul de urgență Magen David Adom (MDA) și a făcut carantina obligatorie pentru persoanele care se întorc din majoritatea țărilor din lume, indiferent dacă sunt sau nu vaccinate.
Controalele din aceste centre costă 52 de șecheli (aproximativ 17 euro) și permit titularului să obțină un pașaport de sănătate eliberat de Ministerul Sănătății, valabil timp de 24 de ore. „Acesta va fi plătit de stat pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani începând cu 18 august, când va intra în vigoare măsura”, a declarat biroul premierului într-un comunicat.
Israelul a fost una dintre primele țări care a lansat o campanie de vaccinare în masă în decembrie, prin prisma unui acord cu gigantul farmaceutic Pfizer. Acordul a permis Statului ebraic să acceseze rapid milioane de doze plătite, Israelul furnizând și informații confidențiale cu privire la efectele adverse ale vaccinului.
În ciuda vaccinării, numărul „cazurilor” a continuat să crească, în special în rândul celor vaccinați.
Ciprian Pop