Publicat: 16 Iulie, 2020 - 15:35
Share

Republica Bolivariană Venezuela își exprimă respingerea fermă a conținutului, concluziilor și recomandărilor raportului recent al Oficiului Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, în legătură cu funcționarea Sistemului de Justiție a țării și a Zonei de Dezvoltare Național Strategică a Arcului Minier Orinoco.

Acest raport tendenţios, elaborat în urma unei rezoluţii chestionate a Consiliului Drepturilor Omului, este un exemplu palpabil de standarde duble, manipulare și utilizare politică rușinoasă a mecanismelor internaționale de către un grup mic de țări care au desfăşurat încălcări grave ale încălcării drepturilor și poziții politice ostile față de Venezuela.

Pe parcursul zilei de ieri, președintele Republicii Bolivariene din Venezuela, Nicolás Maduro Moros, a denunțat campania de propagandă comunicativă și intervenționistă anunțată de Elliott Abrams, acel personaj obscur care servește drept reprezentant al Washingtonului pentru afacerile din Venezuela. Guvernele satelit ale Statelor Unite sunt o dovadă clară în privinţa articulării poziţiilor şi acțiunilor în forumurile internaționale, ca parte a agresiunii politice și mediatice împotriva Venezuelei.

În acest sens, Consiliul pentru Drepturile Omului și niciun actor internațional nu deţin, autoritate juridică sau mandat, care să pretindă evaluarea funcționării constituționale a puterilor publice și dezvoltarea sectoarelor economice din Venezuela.

Republica Bolivariană Venezuela ratifică dorința de a continua cooperarea cu Consiliul pentru Drepturile Omului, mecanismele sale speciale și cu Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, atâta timp cât aceste instanţe evită să fie instrumentalizate politic împotriva Statelor suverane și independente.

Tag-uri Geo: