3 decembrie 2021

Guvernul neputințe

imaginea neputintei caric
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Daca nu erau inundaţiile, poate ca guvernul putea sa îşi mai gaseasca scuze pentru nerealizările din ultimii aproape doi ani. De fiecare dată, au invocat greaua moştenire sau  puţinul timp avut la dispoziţie pentru a realiza ceva . Acum nu mai au. Nu au putut justifica nici împrumuturile care ne vor îndatora peste decenii fara a ştii ce au facut cu banii, dar au dat vina pe pandemie, nu au putut justifica tunurile date sau pe care se pregatesc sa le dea, nu au cum justifica taierile sau îngheţarile de venituri pentru că scuza cu „nu sunt bani ” e valabilă doar pentru incompetenţi.

Un guvern competent ar fi trebuit sa se descurce, dar, se pare că incompetența guvernamentală e boală generală în UE, prea sufocată de PPE, care se vrea partid unic.

Dacă mai era nevoie de ceva pentru a dovedi dezastrul, acel ceva a venit, se numește ploaie. Inundaţiile au venit anunţate, pentru că se vorbea de ploi şi furtuni şi alte fenomene de ceva vreme. Orcie om cu cap ar fi luat cîteva masuri, ca sa nu-l prinda urgia nepregatit, ar fi discutat cu primarii, indiferent de partidul din care fac parte, cu prefecţii şi cu toate autoritaţile care se puteau implica, macar pentru a vedea de ce anume au nevoie pentru a preintimpina dezastrul.. Nu s-a întîmplat! Domnul Cîţu e ocupat cu alegerile din partid, ministrul justiţiei este ocupat cu desfiinţarea sectiei speciale, ca nu avem alte urgenţe, ministrul de interne nu se ştie, ca pe cei care au pus bomba la Arad nu i-au prins… Oricum, cred ca guvernul asta nu va sesiza nici daca intra apa în Piaţa Victoriei şi-i ia cu scaune cu tot.

Ca inundaţiile au pus degetul  pe rana, dovedind neputinţa, indiferenţa şi lipsa de pregatire a guvernanţilor nu încape îndoiala. Nicicînd, în ţara nu a fost un haos atît de generalizat. Daca ţara nu e paralizata se datoreaza inerţiei în virtutea caruia acţioneaza administraţia locala. Inca! Pentru că, în curînd, resursele locale nu vor mai exista dar pe cei din guvern nu pare sa-i preocupe, cum nu-i preocupă nici mormanele de gunoi din sectorul Clotildei, posibile surse de epidemie cît de curînd.

La Cotroceni linişte totală, că te intrebi dacă mai locuieşte cineva acolo ca să-l întrebam daca îi place guvernul lui. Pina la urma guvernul lui reflecta imaginea preşedintului, adica

imaginea neputinţei.

Ciprian Pop