Publicat: 27 Februarie, 2013 - 17:03

Relu Fenechiu este "vedeta internaţională" din Guvernul Ponta şi toată Europa stă "cu ochii pe el. Afirmaţia îi aparţine premierului Victor Ponta, la o zi după declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu "Aţi luat deja haina de vinovat de serviciu", i-a transmis ministrului şeful Executivului.

Premierul i s-a adresat ministrului la începutul şedinţei săptămânale a Executivului şi afirmaţiile sale făceau trimitere la declaraţia preşedintelui Traian Băsescu.
 
"Domnu' ministru Fenechiu, că tot sunteţi o vedetă internaţională, înţeleg că de soarta dumneavoastră...Toată Europa e doar cu ochii pe Relu Fenechiu. Eu vreau să vă spun că până la Europa, dacă nu ieşiţi şi nu explicaţi, nu pentru domnul Băsescu, pentru români, că Programul Operaţional Sectorial Transport este în acest moment presuspendat din cauza gravelor nereguli comise de ministrul Boagiu în 2010 la licitaţiile pe fonduri europene, o să rămâneţi tot dumneavoastră vinovat, că e simplu. Aţi luat deja haina de vinovat de serviciu. O să spună domnul preşedinte Băsescu că dumneavoastră eraţi ministru în 2010 când s-au făcut toate acele nereguli de acuma ne chinuim să deblocăm programul pe transport", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a povestit, marţi, într-o declaraţie de presă,  că i-a spus premierului Victor Ponta să nu îl numească pe Relu Fenechiu în funcţia de ministru, pentru că a doua zi după ce se instalează Guvernul îl va suspenda, însă a spus că a greşit, pentru că nu citise legea.
 
Băsescu a mai declarat că în scrisoarea adresată premierului Ponta pe tema Consiliului JAI, atunci când vorbea despre înlăturarea din Guvern a oricărui ministru implicat în procese penale, se referea exclusiv la ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.