26 mai 2022

Guvernul României alocă peste 150 de milioane de lei pentru construcţia Spitalului Orăşenesc din Sinaia

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Guvernul a decis, în şedinţa de ieri, aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea Spitalului Orăşenesc Sinaia.

„Această investiţie a fost blocată mult timp, dar acum va putea fi finalizată în urma deciziei Guvernului de ieri, astfel Sinaia va avea un spital nou, modern”, a subliniat Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei.

Spitalul va avea 6 secţii de spitalizare prevăzute cu 138 de paturi, compartiment primiri urgenţe cu acces separat pentru ambulanţe, secţie de imagistică, laboratoare medicale, bloc sterilizare, bloc operator cu 3 săli de operaţie şi bloc de naşteri. De asemenea, clădirea are prevăzute şi 67 de locuri de parcare, dintre care 2 pentru persoane cu dizabilităţi. Suprafaţa construită desfăşurată va fi de 7.419 mp, durata de execuţie a obiectivului de investiţii fiind de 60 de luni.

Procedura de atribuire privind construcţia Spitalului Orăşenesc din Sinaia va fi derulată prin Compania Naţională de Investiţii, societate aflată în subordinea MDLPA.

Valoarea totală a investiţiei este de 121.023.000 de lei, primăria oraşului Sinaia participând cu o cofinanţare de 12.385.000 lei.