Publicat: 30 Ianuarie, 2019 - 17:35

În calitate de președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România și al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan salută deschiderea manifestată de către Guvernul României și mulțumește pentru atenția acordată fundamentării bugetului de stat în baza solicitărilor venite din partea structurilor asociative.

 

Uniunea Consiliilor Județene din România este membru în Comitetul pentru Finanțe Publice Locale, în cadrul căruia au fost nenumărate întâlniri cu celelalte structuri asociative. Fac precizarea că pe 29 ianuarie 2019 a avut loc ședința Comitetului pentru Finanțe Publice Locale unde s-au discutat cele mai bune variante privind sistemul de echilibrare, propuse de cele patru structuri asociative – Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR), Asociația Municipiilor din România (AMR), Asociația Orașelor din România (AOR) și Asociația Comunelor din România (ACoR),  pentru finanțarea comunelor, orașelor, municipiilor și județelor.

 

„Apreciez promptitudinea Guvernului României dar și modul in care a răspuns cerințelor diferite și uneori contradictorii venite din partea structurilor asociative, în ceea ce privește stabilirea și repartizarea impozitului pe venit și a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată. Importanța pe care Guvernul României a acordat-o autorităților publice locale, cele care răspund direct nevoilor cetățenilor din comunitate, a fost evidențiată prin majorarea fondurilor primite pe anul 2019, în comparație cu anul precedent. Salut pe această cale decizia modificării proiectului bugetului de stat pe anul 2019 în concordanță cu necesitățile comunităților locale” - a declarat Marian Oprișan.