8 decembrie 2021

Guvernul se alătură campaniei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Palatul Victoria va fi iluminat în această seară, în culoarea portocaliu, culoare dedicată, la nivelul Organizaţiei Naţiunilor Unite, luptei împotriva violenţei asupra femeilor.

Guvernul României marchează astfel Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor şi, implicit, prima zi a Campaniei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor şi Fetelor, care se va desfăşura, ca în fiecare an, până pe 10 decembrie, proclamată de Adunarea Generală a ONU Ziua Internaţională a Drepturilor Omului.

Evenimentele organizate cu acest prilej la nivel naţional, prin Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, se alătură eforturilor internaţionale de conştientizare asupra nocivităţii violenţei împotriva femeilor, un fenomen care nu poate fi tolerat, dar din păcate există încă în toate ţările şi la toate nivelurile societăţii.

Răspunderea pentru eliminarea oricăror comportamente abuzive asupra femeilor începe din familie, dar rolul societăţii şi al structurilor instituţionale este determinant pentru a descuraja violenţele împotriva femeilor şi a veni în sprijinul victimelor. Nimic nu poate justifica agresivitatea faţă de ceilalţi, care nu are nicio legătură cu societatea evoluată în care toţi ne dorim să trăim. Este nevoie de timp pentru a vindeca tare venite din trecut, dar unindu-ne forţele în astfel de campanii de conştientizare şi luptă împotriva violenţei asupra femeilor, prin programe educaţionale şi prin pârghii instituţionale eficiente, întindem o mână de ajutor victimelor şi putem preveni în viitor răspândirea acestui fenomen nociv pentru întreaga societate.

Biroul de presă al Guvernului