Publicat: 9 Aprilie, 2019 - 19:21
Share

Olguţa Vasilescu a anunţat, marţi pe Facebook, că Guvernul va adopta miercuri o hotărâre pentru declanşarea procedurilor de expropriere a terenurilor şi imobilelor pe drumul expres Craiova-Piteşti şi o alta pentru demararea procedurii de achiziţie publică pentru centura de sud a Craiovei.

„Guvernul României adoptă mâine (miercuri - n.r.) Hotărârea prin care se declanşează procedurile de expropriere a terenurilor şi imobilelor de pe coridorul drumului expres Craiova-Piteşti, tronsonul 2, aflate pe raza localităţilor Bîrza, Piatra-Olt, Slătioara şi Valea Mare, din judeţul Olt”, a scris Olguţa Vasilescu, consilierul onorific al premierului pe probleme de infrastructură, marţi pe Facebook.

„Tot mâine (miercuri - n.r.) Guvernul adoptă şi hotărârea prin care se stabilesc indicatorii tehnico-economici pentru demararea procedurii de achiziţie publică în vederea realizării centurii de sud a Craiovei, care va face legătura între DN56 Craiova – Calafat, DN55 Craiova – Bechet şi DN6 Craiova-Bucureşti. Ne ţinem de promisiuni!”, a completat deputatul PSD.

Cel de al doilea Tronson , format din două Loturi, va avea o lungime de 39,85 de km, va costa 1,476,349,583.89 Lei făra TVA şi urmează să fie construit  între limita  judeţelor Dolj şi Olt şi limita judeţelor Olt şi Argeş. Cel de al doilea Tronson va traversa  teritoriile localităţilor Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina şi Valea Mare.

Potrivit CNAIR, pe cei 121,115 km  ai drumului expres Craiova – Piteşti se va putea circula cu o viteză de 130 de km la oră.  Acest drum va avea  4 benzi de circulaţie ( 2 benzi pe sens) şi  va beneficia de toate elementele de siguranţă specifice unei autostrăzi.

Principalul element care va face diferenţa între drumul expres Craiova-Piteşti şi o autostradă este banda de urgenţă de 1,5 m.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: