28 noiembrie 2021

Hamas a recunoscut că Iranul îi oferă sprijin financiar și tehnic militar

smail-Haniyeh-hamas-
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Hamas a recunoscut că Iranul îi oferă sprijin financiar și tehnic militar
Șeful biroului politic al mișcării, Ismail Haniya, a menționat că relațiile cu Teheranul sunt strategice și constituie un pilon foarte important al proiectului de rezistență.

Șeful Biroului Politic al Mișcării de Rezistență Islamică (Hamas), din Fâșia Gaza, Ismail Haniya, a recunoscut că a primit asistență financiară și militaro-tehnică din partea Iranului. El a făcut o astfel de declarație sâmbătă într-un interviu acordat canalului de televiziune prin satelit Al-Aqsa .

„Relațiile noastre cu Iranul sunt strategice și constituie un pilon foarte important al proiectului de rezistență”, a spus el. „Nu este un secret că Iranul oferă sprijin politic, material, militar și tehnic rezistenței din Palestina”.

Haniya a abordat, de asemenea, relațiile Hamas-ului cu Arabia Saudită. Mișcarea de rezistență islamică „a fost și este încă interesată de relațiile cu frații din regat, dar, din păcate, în ultimii câțiva ani, au existat schimbări în politica Arabiei Saudite față de Hamas”, a menționat el, făcând apel la regele Saudit, Salman bin Abdel Aziz. Al Saud și prințul moștenitor Mohammad bin Salman vor ajuta la eliberarea palestinienilor deținuți, spune el.

Haniya a spus că Hamas „are mulți prieteni în comunitatea internațională și are relații extinse cu multe țări”. „Politica de izolare sau de asediu a Hamas, precum și clasificarea sa ca organizație teroristă, este un eșec”, a spus el.

Pe 19 noiembrie, Marea Britanie și-a anunțat intenția de a adăuga aripa politică a Hamas pe lista organizațiilor teroriste.

Ciprian Pop