Publicat: 17 Septembrie, 2015 - 08:47
Share

Hans G. Klemm a depus miercuri jurământul în calitate de ambasador al Statelor Unite în România, în cadrul unei ceremonii care s-a desfășurat la sediul Departamentului de Stat, unde au participat John Kerry, Secretarul de Stat american, și George Maior, ambasadorul desemnat al României în SUA.

Hans G. Klemm a spus că, în calitate de ambasador, se va concentra asupra dezvoltării relaţiilor economice româno-americane și că va oferi asistență pentru combaterea corupţiei din România.

La 22 iulie, Hans Klemm a fost audiat în Comisia de politică externă, unde a afirmat că România este un "prieten" și un "partener" al Statelor Unite. 

Preşedintele SUA, Barack Obama, l-a nominalizat, pe 24 martie, pe Hans G. Klemm pentru postul de ambasador în România, el fiind confirmat în funcţie prin votul Senatului american din 5 august.

Ambasadorul George Cristian Maior a participat la ceremonia de depunere a jurământului de către Hans G. Klemm, în calitate de ambasador al SUA în România, în prezența secretarului de stat John Kerry

Ambasadorul desemnat al României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a participat miercuri, 16 septembrie 2015, la ceremonia de depunere a jurământului de către Hans G. Klemm, în calitate de ambasador al SUA în România. Ceremonia a avut loc la sediul Departamentului de Stat al SUA, în prezența secretarului de stat John Kerry.

În alocuțiunea avută cu ocazia ceremoniei, secretarul de stat John Kerry a prezentat România drept un aliat de încredere al SUA, subliniind relația excelentă dintre cele două state și cooperarea în promovarea stabilității în plan regional și global. John Kerry a evidențiat în special colaborarea din cadrul operațiunilor din Irak și Afganistan. De asemenea, secretarul de stat a vorbit despre aprofundarea relațiilor economice și comerciale dintre SUA și România, arătând că țara noastră are unul dintre cele mai ridicate ritmuri de creștere economică din Europa.

Oficialul american a salutat angajamentul ferm al României pentru respectarea statului de drept și eforturile de a combate fenomenul corupției, menționând campania hotărâtă dusă în acest sens de autoritățile de la București. El a arătat că țara noastră reprezintă un exemplu, în acest sens, pentru țările vecine.

La rândul său, noul ambasador american, Hans G. Klemm, a subliniat relațiile bilaterale excelente dintre România și Statele Unite, evidențiind statutul țării noastre de aliat de încredere al SUA și partener NATO.

Hans G. Klemm a precizat că, în calitate de ambasador, se va concentra asupra dezvoltării relațiilor economice româno-americane. Totodată, s-a referit la combaterea corupției din România, precizând că oferirea de asistență în acest domeniu va fi una dintre prioritățile mandatului său.

Ambasada României în Statele Unite ale Americii