Publicat: 22 Februarie, 2016 - 17:39

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, se va afla la Cluj-Napoca în cursul acestei săptămâni și va susține două discursuri după cum urmează:   
DATA:         Joi, 25 februarie 2016
ORA:           11.00
LOCUL:       Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, 
Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării
Amfiteatru 101 (Str. Traian Moșoiu nr. 71)
Ambasadorul Hans Klemm va susține un discurs în limba engleză despre semnificația Zilei Președinților și în special despre Abraham Lincoln și George Washington. După discurs, ambasadorul Klemm va dialoga cu studenţii şi va răspunde întrebărilor acestora. Sunt invitați să participe studenți ai tuturor facultăților din cadrul Universităţii. 
DATA:         Vineri, 26 februarie 2016
ORA:           10.00
LOCUL:       Aula Facultății de Studii Europene a Universității Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (Str. Emmanuel de Martonne nr.1)
Grupul de Reflecție și Analiză Internațională CITADEL, un think-tank universitar de politică internațională înființat în 2013, organizează dezbaterea "Amenințări de securitate actuale în spațiul euro-atlantic", cu participarea domnului Hans Klemm, Ambasador al Statelor Unite ale Americii în România și a domnului Bogdan Aurescu, ambasador, fost ministru de Externe al României. Dezbaterea va fi moderată de conf. dr. abilitat Valentin Naumescu, fondatorul și coordonatorul Grupului CITADEL. Evenimentul își propune să reliefeze principalele provocări, amenințări și riscuri la adresa securității în spațiul euro-atlantic, precum și răspunsurile Alianței Nord-Atlantice, în ansamblu sau ale statelor membre, în noua configurație a sistemului relațiilor internaționale.
Dezbaterea se va desfășura în limba engleză, iar traducerea nu va fi asigurată.