Publicat: 20 Noiembrie, 2015 - 11:36
Share

În această dimineaţă, ambasadorul Hans Klemm s-a întâlnit cu prim-ministrul Dacian Cioloş la Palatul Victoria, în cadrul unei vizite de curtoazie. Ambasadorul l-a felicitat pe prim-ministru pentru numire şi formarea noului guvern, şi-a oferit sprijinul şi a subliniat că Statele Unite ale Americii vor rămâne un aliat, partener strategic şi prieten apropiat al României. Ambasadorul a explicat priorităţile Ambasadei – promovarea securităţii, statului de drept şi prosperităţii celor două ţări – şi a remarcat că există multe domenii de interes comun în programul Guvernului României. Ambasadorul Hans Klemm l-a informat pe prim-ministru că Ambasada va colabora cu el şi cu guvernul său pentru a consolida şi amplifica parteneriatul strategic SUA-România, inclusiv pentru a spori componenta economică şi comercială a acestuia, în paralel cu continuarea excelentei cooperări în domeniul securităţii, cu consolidarea statului de drept şi lupta împotriva corupţiei. 

 

Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Hans Klemm, s-a prezentat, vineri, la Palatul Victoria, pentru o prima intalnire oficiala cu noul premier al Romaniei, Dacian Ciolos.

Dupa preluarea mandatului, in data de 21 septembrie, ambasadorul Statelor Unite a efectuat mai multe vizite de prezentare la diverse institutii, cea mai recenta fiind intalnirea de miercuri cu patriarhul Romaniei.