Publicat: 18 Mai, 2016 - 10:29
Share

În perioada 17-18 Mai 2016, liderul de Grup al senatorilor U.N.P.R, Haralambie Vochițoiu, reprezintă Uniunea Națională pentru Progresul României la a cincea ediție a Forumului la nivel înalt al partidelor politice din  China și Europa - eveniment politic important care reunește politicieni europeni și chinezi.

Ieri, în cadrul forumului, domnul senator Haralambie Vochițoiu a prezentat platforma progresistă și viziunea politică a partidului pe care îl reprezintă, de dezvoltare a relațiilor României cu toate statele lumii. 

Cu acest prilej senatorul U.N.P.R a declarat că „ România este un stat democratic în plină dezvoltare, care a avut întotdeauna o preocupare prioritară privind dezvoltarea bilaterală a relațiilor cu China. Din această perspectivă, schimburile diplomatice, politice și economice nu pot genera decât oportunități de colaborare și dezvoltare reciproc avantajoase. Sper ca în continuare să aprofundăm subiectele discutate la acest forum.”
De asemenea, domnul senator Haralambie Vochițoiu a transmis tuturor liderilor prezenți mesajul cordial de salut al președintelui U.N.P.R, domnul Valeriu Steriu.

Din delegația oficială  a României care a făcut deplasarea în China, mai fac parte fostul premier al României, Victor Ponta, Victor Boștinaru – vicelider al grupului Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților, dar și alți lideri politici importanți.

Forumul la nivel înalt al partidelor politice din China și Europa reprezintă una dintre cele mai importante platforme de colaborare între cele două părți. La cea de-a cincea ediție a acestui eveniment participă peste 200 de reprezentanți politici din China și din 27 de state europene. 

 

Biroul de presă, 
Grup parlamentar U.N.P.R