Publicat: 8 Ianuarie, 2012 - 18:07
Share

Senatorul PD-L Mihail Hărdău a semnat următoarea declaraţie de presă:

"În calitate de senator PD-L reprezentând colegiul 1 Cluj-Napoca incluzând cartierele Mănăştur, Zorilor, Grigorescu, Centru, dar mai cu seamă în calitate de locuitor al Mănăşturului, apreciez că decizia Consiliului Local prin care Primăria Cluj-Napoca se angajează, în parteneriat cu firma RDK Cremation, să dezvolte proiectul unui crematoriu uman în cartierul Mănăştur este o alegere nefericită şi insuficient documentată.

În primul rând sunt un om al Mănăşturului, locuiesc în acest cartier şi sunt împotriva deciziei de amplasare a unui crematoriu uman în perimetrul locuibil al oraşului. În etapele de dezvoltare urbanistică a municipiului Cluj-Napoca, Mănăşturul a fost într-un fel sau altul marginalizat, aspect care se reflectă inclusiv pe piaţa imobiliară în preţul de vânzare al apartamentelor din zonă. Acum, când cartierul cunoaşte o fază de dezvoltare importantă, apreciez că proiectul unui crematoriu uman este de natură să altereze viitorul unui cartier care doreşte şi are toate premisele să devină un cartier de elită al municipiului nostru.

Consider că cetăţenii cartierului Mănăştur au dreptul de a fi consultaţi şi de a se manifesta public pe orice problemă care le afectează direct traiul cotidian. Apreciez că decizia Consiliului Local pe acest proiect nu a avut la bază o informare corectă şi completă eludând cu bună ştiinţă opţiunea locuitorilor cartierului meu.

Îmi exprim public nemulţumirea că nu a existat, premergător deciziei din Consiliul Local, o consultare cu factorii politici, senatori şi deputaţi de Cluj, având senzaţia că nici nu s-a dorit o dezbatere pe fond".