Publicat: 13 Decembrie, 2012 - 20:13
Share
"La alegeri, au fost desemnaţi candidaţi mai slabi, ca să poată fi aleşi liderii"

Toți liderii PDL ar trebui să demisioneze după rezultatele dezastruoase înregistrate la alegerile parlamentare de Duminică, este de părere senatorul democrat-liberal Mihail Hărdău.

Acesta consideră că a venit timpul ca PDL să fie condus de jos în sus, ci nu de sus în jos ca până acum, precizând că eșecul nu se datorează USL-ului, PDL-ul fiind responsabil pentru propria înfrângere.

"Suntem la patru zile de la alegeri şi nu a avut loc nicio analiză a rezultatelor, nici la nivelul PDL Cluj, nici la nivel central. Toţi liderii ar fi trebuit să demisioneze şi să fie organizate alegeri în PDL în urma acestor rezultate catastrofale pentru noi. Aşa s-ar fi procedat într-un partid democratic, care are lideri cu coloană vertebrală.

Este timpul ca PDL să fie condus de jos în sus, nu de sus în jos. Să nu ne uităm în ograda altuia, nu USL ne-a creat probleme, ci noi, prin autosuficienţă şi prin faptul că am promovat oameni care nu au condus pe nimeni şi i-am făcut şefi. Am luat să ducem în Parlament oameni din alte partide, e ca şi cum ne-am fi legat o greutate de picioare înainte de a intra în apă şi ne-am dus la fund", a spus senatorul.

Hărdău a criticat și modul în care au fost desemnaţi candidaţi mai slabi în anumite judeţe ca să poată fi aleşi liderii PDL.

"Principalii vinovaţi de rezultatul catastrofal de la alegeri suntem noi, cei din PDL, pentru lipsa de democraţie în desemnarea candidaţilor. Ce s-a întâmplat în judeţul Cluj s-a întâmplat şi în alte judeţe. Au fost desemnaţi candidaţi mai slabi, ca să poată fi aleşi liderii, iar membrii simpli nu au reacţionat.

 A fost dusă o campanie împotriva foştilor noştri membri şi au fost scoşi în judeţul Cluj candidaţi mult mai slabi, lucru de care nu sunt străini nici Emil Boc, nici Daniel Buda, nici Alin Tişe. Am fost la Cluj o echipă, care a ajuns să fie condusă de nişte profitori care au înmormântat PDL la nivel judeţean, ceea ce este foarte grav", a încheiat Mihail Hărdău